Lezzetli Gelecek: Kadınlar İçin Sürdürülebilir Gastronomi Eğitimi Projemiz "Tam Başvuru" Aşamasında!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında yer alan Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı Proje Teklif Çağrısı'nın ikinci aşaması olan "Tam Başvuru" aşamasına geçme başarısını elde etmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda, "Lezzetli Gelecek: Kadınlar İçin Sürdürülebilir Gastronomi Eğitimi" adlı projemiz, paydaşlarımızla yapılan görüşmeler neticesinde olumlu geri dönüşler alarak bir sonraki aşamaya devam etme hakkı kazanmıştır.

Projemizin kabul edilmesi halinde, proje etkinlikleri Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’müzde gerçekleştirilecektir. Bu önemli proje için ilk olarak Kadirli Kaymakamı Yakup GÜNEY ile görüşmeler gerçekleştirilmiş, ardından Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı ile fikir alışverişinde bulunulmuştur. Hem Sayın Kaymakamımız Yakup GÜNEY’in hem de vakfın projemize tam destek vereceği belirtilmiş ve projenin Kadirli için önemli bir fırsat olduğu vurgulanmıştır.

Üniversitemiz adına proje görüşmelerini Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder YAYLA yürütmüştür. Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı ile yapılan görüşmelerde ise Şube Başkanı Duran İSAOĞLU ve Yönetim Kurulu Üyesi Emel ERKAYIRAN hazır bulunmuştur.

Projenin Amacı ve Hedefleri:

"Lezzetli Gelecek: Kadınlar İçin Sürdürülebilir Gastronomi Eğitimi" projesi, kadınların ekonomik güçlenmesini sağlamak ve sürdürülebilir gastronomi bilgisi kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Projenin ana hedefleri arasında şunlar yer almaktadır:

• Kadınların sürdürülebilir gastronomi konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak.
  • Gastronomi sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırmak.
  • Girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak.
  • Sürdürülebilir gastronomi uygulamaları konusunda farkındalık yaratmak.

Proje kapsamında, çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecektir:

• Sürdürülebilir gastronomi eğitim modüllerinin hazırlanması ve uygulanması.
  • Atölye çalışmaları ve pratik gastronomi atölyeleri.
  • İşbaşı eğitim programları.
  • Girişimcilik ve işletme yönetimi eğitimleri.
  • Tanıtım ve pazarlama desteği.
  • Yerel halkla buluşma etkinlikleri.
  • Sürdürülebilir gastronomi festivalleri ve medya kampanyaları.

Bu sayede, kadınların bilgi ve beceri düzeylerinin artırılması, istihdam imkanlarının genişletilmesi, girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve toplumda sürdürülebilir gastronomi farkındalığının artırılması hedeflenmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir yer edinmelerine katkı sağlayacak bu proje için tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Geleceğe lezzet katacak bu anlamlı yolculukta birlikte olmaktan gurur duyuyoruz.

29 Mayıs 2024 (Bu haber 94 defa görüntülendi)