- Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:
|
NO
|
BÖLÜM
|
YAZAR
(LAR)
|
YIL
|
BAŞLIK
|
DERGİ ADI
|
CİLT
|
SAYFA NO
|
DOI BAĞLANTI
|
1
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Mevhibe Terkuran, Zerrin Erginkaya , Gözde Konuray , Melda Meral , Nevzat Ünal , Yaşar Sertdemir , Fatih Köksal 3
Mevhibe Terkuran
|
2022
|
Evaluation of Antibiotic Resistance and adeABC, adeR, adeS Efflux Pump Genes among Foodborne and Clinical Acinetobacter spp. in Türkiye
|
Iran J Public Health
|
Vol. 51, No.12, Dec 2022,
|
2753-2763
|
https://doi.org/10.18502/ijph.v51i12.11466
|
2
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Günay Hasdemir
Nağme Boran
Saime Küçükkömürler
|
2022
|
Gastronomide Yeni Trendler: Nörogastronomi
|
International Journal of Tourism Economic and Business Sciencess
|
6 (1)
|
30-41
|
|
3
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Aybuke Ceyhun Sezgin
Merve Onur
|
2022
|
Tradıtıonal Turkısh Cuısıne Prepared Wıth Legumes
|
Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel
|
5(1)
|
170-181
|
https://www.joghat.org/uploads/2022-vol-5-issue-1-full-text-123.pdf
|
4
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Önder YAYLA
Esra ŞİRİN
|
|
Kentleşmenin İnce Ekmek Yapımı ve Paylaşımı Geleneği Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi: Kadirli Örneği
|
Journal of Academic Value Studies
|
8(4)
|
362-373
|
https://dx.doi.org/10.29228/javs.66366
|
5
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Önder YAYLA
Mine DAMATOĞLU
|
|
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Engelli İstihdamı Üzerine Bir Araştırma: Kadirli Örneği
|
International Social Sciences Studies Journal
|
8(105)
|
4189-4195
|
https://dx.doi.org/10.29228/sssj.66510
|
6
|
Depart-ment of Gastro-nomy and Culinary Arts
|
Ceylan, F and Akar Şahingöz, S.
|
2022
|
Using Ethnobotanical Plants İn Food Preparation: Cuckoo Pint (Arum Maculatum L.)
|
International Journal of Gastronomy and Food Science
|
Volume,29, September 2022, 100529,
|
1-9
|
https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2022.100529
|
7
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Meral ÜZÜLMEZ, Seda Nur KESKİN GÖK
|
2022
|
Yiyecek İçecek İşletme Sahipleri Gözüyle Tarsus Mutfağına İlişkin Bir Değerlendirme
|
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
10(2)
|
1481–1505
|
10.21325/jotags.2022.1053
|
8
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Melih HİLALOĞULLARI, Gürkan AKDAĞ, Meral ÜZÜLMEZ
|
2022
|
Yeşil Restoran Uygulamalarının Müşterilerin Memnuniyetleri ve Davranışsal Niyetleri Üzerindeki Etkisi: İstanbul İlinde Bir Uygulama
|
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
|
10(3)
|
2237–2255
|
10.21325/jotags.2022.1090
|
9
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
|
Meral ÜZÜLMEZ, Aysen ERCAN İŞTİN
|
2022
|
Uses of phyllo (yufka) bread which is one of intangible cultural heritage elements in the local cuisine
|
Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi
|
4(1)
|
47-70
|
https://dergipark.org.tr/en/pub/turek/issue/70925/1131443
|
C1. Yazılan ulusal/uluslarası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
|
NO
|
BÖLÜM
|
ULUSAL-ULUSLARARASI
|
EDİTÖR YAZAR(LAR)
|
YIL
|
KİTAP BAŞLIĞI
|
BÖLÜM BAŞLIĞI
|
SAY-FA NO
|
ÜLKE-ŞEHİR YAYINEVİ
|
1
|
Gastro-nomi ve Mutfak Saatları
|
Uluslararası
|
Editör: Doç Dr. Özlem Sallı Bideci
Bölüm Yazarı:
Mevhibe Terkuran
|
Ekim 2022
|
Mühen-Dislik Bilimle-Rinde Güncel Tartış-Malar
|
Küresel Isınmanın ve İklim Değişikliğinin Sürdürülebilir Gıda Güvenliği Üzerine Bazı Önemli Etkileri
|
421-439
|
© Duvar Yayınları 853 Sokak No:13 P.10 Kemeraltı-Konak/İzmir Tel: 0 232 484 88 68
Yayıncı Sertifika No: 49837 ISBN: 978-625-8109-72-6
|
2
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editörler: Nurettin ÖZGEN
Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022
|
Yer ve Duygu
|
Yer ve Lezzet: Tadın Coğrafyası Üzerine Bir Değerlendirme
|
399-427
|
Nobel Akademik Yayıncılık
|
3
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editörler:
Ülker CAN
Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022
|
Profesyonel Mutfak Yönetimi - İnovatif Yaklaşım
|
Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0
|
135-153
|
Detay Yayıncılık
|
4
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası (Ansiklopedi)
|
Editörler: Nazmi KOZAK
Metin KOZAK
Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022
|
Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
|
1. Adana Köy Sofrası Yöresel Ev Yemekleri
2. Adanalı Hasan Kolcuoğlu Restaurant
3. Ankara Merkez Çiftlik Lokantası
|
-
|
Detay Yayıncılık
|
5
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Ulusal
|
Editörler:
Önder YAYLA
Sema EKİNCEK
|
2022
|
CBS'de Proje Tasarımı ve Yönetimi
|
-
|
-
|
Anadolu Üniversitesi Yayınları
|
6
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Ulusal
|
Editörler:
Önder YAYLA
Sema EKİNCEK
|
2022
|
Coğrafi Bilgi Sistemlerine Giriş
|
-
|
-
|
Anadolu Üniversitesi Yayınları
|
7
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Ulusal
|
Editörler: Sinan AYDIN
Hüseyin ÖZKAYA
Yazarlar: Önder YAYLA
|
2022
|
Web Tabanlı CBS
|
Web CBS Temelleri
|
97-118
|
Anadolu Üniversitesi Yayınları
|
8
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editör:
Prof. Dr. Semra Akar Şahingöz
Arş.Gör.Neslihan Şimşek
Öğr. Gör. Şule Demir
Yazarlar:
Semra Akar Şahingöz
ve Firuze Ceylan
|
Mart-2022
|
Tatlı ve Pasta Üretimi
|
Tatlı ve Pasta Üretiminde Kullanılan Malzemeler
|
|
Nobel Akademik Yayıncılık
|
9
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Ulusal
|
Editörler:
Mehmet Aça – Ömür Ceylan - Sezen Güngör
Bölüm Yazarı:
Prof. Dr. Saime Küçükkömürler, Arş. Gör. Firuze Ceylan, Bekir Temizkan, Senanur Kaya
|
Aralık -2022
|
Halk
Gastronomisi
|
Hatay’da Zeytin ve Zeytin Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı
|
441-455
|
Motif Vakfı Yayınları
ISBN: 978-975-9049-35-5
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editör:
Azizul Hassan
Yazarlar: Aysen ERCAN İŞTİN, Gamze ERYILMAZ, Meral ÜZÜLMEZ
|
2022
|
Technology Application in Tourism in Asia
|
Technology Application in Tourism in AsiaBölüm Adı: Technology Applications in the Asian Tourism Industry in Future
|
231-255
|
Springer
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editör:
Azizul Hassan
Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ
|
2022
|
Handbook on Technology Application in Tourism in Asia
|
Handbook on Technology Application in Tourism in Asia Bölüm Adı:Technology Application in the Asian Tourism Industry: Customer Relations
|
441 -469
|
Springer
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editör:
Azizul Hassan
Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ
|
2022
|
Gastro Teknoloji
|
Geleceğin Restoranlarında Yiyecekler
|
81-100
|
Detay Yayıncılık
|
Gastro-nomi ve Mutfak Sanatları
|
Uluslararası
|
Editör: Metin KOZAK, Nazmi KOZAK
Yazarlar: Meral ÜZÜLMEZ
|
2022
|
Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar ve Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
|
Gala Büfesi, Mevlevi Mutfağı, Fast Food, Osmaniye, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Otantik Gıda, Yemeksepeti.com, İskandinav Usulü Büfeler
|
------
|
Detay Yayıncılık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|