GASTRONOMİ
VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
GASTRONOMİ
VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
|
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS105
|
GENEL EKONOMİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
2.
|
GMS107
|
GENEL MUHASEBE
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
3.
|
GMS113
|
TURİZME GİRİŞ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
4.
|
GMS115
|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
5.
|
GMS117
|
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
6.
|
TDL101
|
TÜRK DİLİ I
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
7.
|
ATA101
|
ATATÜRK İLKELERİ VE
İNKILAP TARİHİ I
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
8.
|
YDL101
|
İNGİLİZCE I
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
2,5
|
5
|
9
|
DOY101
|
DİJİTAL OKURYAZARLIK
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
2
|
2
|
3
|
Toplam
|
23
|
1
|
0
|
24
|
23,5
|
30
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S:
Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık
laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa
Kredi Transfer Sistemi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
|
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS102
|
GENEL İŞLETME
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
GMS104
|
MATEMATİK
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
GMS106
|
DAVRANIŞ BİLİMLERİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
4.
|
GMS110
|
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ
SAĞLIĞI
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS114
|
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
6.
|
GMS116
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
7
|
TDL102
|
TÜRK DİLİ II
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
8
|
ATA102
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
9
|
YDL102
|
İNGİLİZCE II
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
2,5
|
5
|
Toplam
|
22
|
1
|
0
|
23
|
22,5
|
30
|
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S:
Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık
laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa
Kredi Transfer Sistemi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS205
|
YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
GMS209
|
MESLEKİ İNGİLİZCE I
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
3.
|
GMS211
|
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
5
|
4.
|
GMS213
|
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
5.
|
GMS215
|
TEMEL SANAT VE ESTETİK
BİLGİSİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
Toplam
|
13
|
2
|
0
|
15
|
14
|
21
|
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ
DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS225
|
GASTRONOMİ TURİZMİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
2.
|
GMS227
|
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
GMS231
|
BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
4.
|
GMS235
|
KÜLTÜR VE TURİZM
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS237
|
GASTRONOMİ TARİHİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
*
Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir.
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U:
Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam
saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS202
|
TATLI VE PASTA SANATI
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
GMS204
|
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
3.
|
GMS206
|
MUTFAK HİZMETLERİ UYGULASI
I
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
6
|
4.
|
GMS208
|
İÇECEK
TEKNOLOJİSİ
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS210
|
MESLEKİ İNGİLİZCE II
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
6.
|
GMS212
|
**MESLEK
STAJI I
|
Z
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
2
|
Toplam
|
11
|
2
|
0
|
13
|
12
|
21
|
** Bu ders eğitim-öğretim döneminden sonra
gerçekleştirilen yaz stajıdır.
|
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR
DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS228
|
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
2.
|
GMS234
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
|
S
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
4
|
3.
|
GMS236
|
KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
4.
|
GMS238
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS240
|
GIDA MEVZUATI
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
*
Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir.
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U:
Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam
saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS301
|
MUTFAK HİZMETLERİ
UYGULAMASI II
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
6
|
2.
|
GMS305
|
BESİN KİMYASI
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
GMS307
|
SERVİS TEKNİKLERİ
|
Z
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
3
|
4.
|
GMS309
|
MESLEKİ İNGİLİZCE III
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
5.
|
GMS311
|
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
|
Z
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
4
|
Toplam
|
9
|
6
|
0
|
15
|
12
|
20
|
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ
DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS325
|
GIDA
COĞRAFYASI
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
2.
|
GMS327
|
BESİN
ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
|
S
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
3
|
3.
|
GMS321
|
GİRİŞİMCİLİK
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
4.
|
GMS323
|
MESLEK
ETİĞİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS329
|
TURİZM
PAZARLAMASI
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
6.
|
GMS331
|
HAMUR
ÜRÜNLERİ
|
S
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
*
Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir.
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık
uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K:
Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS302
|
TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
6
|
2.
|
GMS304
|
DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
GMS308
|
TABAK TASARIMI
|
Z
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
3
|
4.
|
GMS310
|
MENÜ PLANLAMA VE MALİYET
KONTROLÜ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
5.
|
GMS312
|
MESLEKİ İNGİLİZCE IV
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
6.
|
|
|
Toplam
|
11
|
4
|
0
|
15
|
13
|
20
|
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR
DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS324
|
YEMEK VE MEDYA
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
2.
|
GMS326
|
ZİYAFET YÖNETİMİ
|
S
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
3
|
3.
|
GMS328
|
PROTOKOL BİLGİSİ VE GÖRGÜ
KURALLARI
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
4.
|
GMS332
|
YARATICILIK
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5
|
GMS334
|
YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
6
|
GMS336
|
PASTACILIK VE ÇİKOLATA
YAPIM TEKNİKLERİ
|
S
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
*
Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir.
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U:
Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam
saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS401
|
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
GMS403
|
DÜNYA MUTFAK UYGULAMALARI
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
3.
|
GMS405
|
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
Toplam
|
7
|
4
|
0
|
11
|
9
|
12
|
|
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ
DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
GMS407
|
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI
|
S
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
4
|
2.
|
GMS409
|
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ
|
S
|
1
|
2
|
0
|
3
|
2
|
4
|
3.
|
GMS411
|
YÖRESEL MUTFAKLAR
|
S
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
4.
|
GMS413
|
BİREY VE LEZZET
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
5.
|
GMS415
|
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE TOPLU BESLENME
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
6.
|
GMS417
|
GASTRONOMİ SOSYOLOJİSİ
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
7.
|
GMS421
|
MİKSOLOJİ
|
S
|
1
|
2
|
0
|
2
|
2
|
3
|
8.
|
GMS423
|
RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ
|
S
|
2
|
0
|
|