ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI TEZLİ YL MÜFREDATI
1. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ)
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİYLU1903
|
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
6
|
OTİ521
|
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği, Zorunlu
|
3
|
0
|
3
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ531
|
SEMİNER
|
0
|
0
|
0
|
6
|
|
Toplam
|
16
|
0
|
12
|
36
|
1. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLER
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİ501
|
Makale Yazma Stratejileri ve Akademik Yazma Eğitimi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ503
|
Organik Kanatlı Hayvan Besleme
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ505
|
Organik Tarımda Bitki Beslemenin Temel İlkeleri
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ507
|
Organik Tarımda Biyolojik Toprak Verimliliği
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ509
|
Bal Arısı Davranışları
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ511
|
Arı Ürünleri Üretimi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ513
|
Organik Tarım Ürünleri Pazarlaması
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ515
|
Dünya’da ve Türkiye’de Organik Tarım Politikaları
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ517
|
Organik Tarım ve Temel İlkeleri
|
2
|
2
|
4
|
6
|
OTİ519
|
Rasyon Hazırlama
|
2
|
2
|
4
|
6
|
OTİ523
|
Organik Arıcılıkta Mevzuatlar
|
4
|
0
|
4
|
6
|
OTİ525
|
Bitki Patojenlerinin Tanımı İçin Teknikler I
|
2
|
2
|
4
|
6
|
OTİ527
|
Antagonistlerin Bitki Patolojisindeki Rolleri
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ529
|
Tarım Uygulamalarında Veri Analizi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
2. DÖNEM (BAHAR DÖNEMİ)
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİYLU2903
|
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
|
Seçmeli Ders
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ500
|
SEMİNER
|
0
|
0
|
0
|
6
|
|
Toplam
|
13
|
0
|
9
|
30
|
2. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİ502
|
Organik Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Besleme
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ504
|
Organik Yemler ve Yem Teknolojisi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ506
|
Organik Tarımda Mikoriza
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ508
|
Organik Tarımda Kompost
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ510
|
Toprak Tarihi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ512
|
Bal Arısı Biyolojisi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ514
|
Organik Tarım Ürünleri Piyasaları
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ516
|
Proje Hazırlama ve Değerlendirme
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ518
|
Organik Çilek Yetiştiriciliği
|
2
|
2
|
4
|
6
|
OTİ520
|
Hayvanlarda Metabolizma Hastalıkları
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ522
|
Bal Arısı Ekolojisi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ524
|
Bal Arısı Hastalıkları
|
4
|
0
|
4
|
6
|
OTİ526
|
Tarım İşletmelerinde Faaliyet Sonuçlarının Analizi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
OTİ528
|
Bitki Patojenlerinin Tanımı İçin Teknikler II
|
2
|
2
|
4
|
6
|
OTİ530
|
Tohum Patolojisi
|
3
|
0
|
3
|
6
|
3. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ)
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİYLU3903
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
4
|
0
|
0
|
6
|
OTİYLTEZ101
|
Tez
|
0
|
0
|
0
|
24
|
|
Toplam
|
30
|
|
4. DÖNEM (BAHAR DÖNEMİ)
DERSİN KODU
|
DERSİN ADI
|
T
|
U
|
K
|
AKTS
|
OTİYLU4903
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
4
|
0
|
0
|
6
|
OTİYLTEZ201
|
Tez
|
0
|
0
|
0
|
24
|
|
Toplam
|
|
|
|
30
|