ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
|
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ101
|
ORGANİK TARIM (ORGANIC FARMING)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
3
|
2.
|
OTİ103
|
TOPRAK BİLGİSİ (SOIL SCİENCE)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
OTİ105
|
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ I (INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE I)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
4.
|
OTİ109
|
MATEMATİK (CALCULUS I)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
5.
|
OTİ 111
|
GENEL KİMYA (GENERAL CHEMISTRY)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
6.
|
TBT101
|
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I (BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES I)
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
7.
|
YDL101
|
İNGİLİZCE I
(ENGLISH I)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
2.5
|
5
|
8.
|
ATA101
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
(PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS I)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
0
|
2
|
2
|
9
|
TDL101
|
TÜRK DİLİ I (TURKISH LANGUAGE I)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
10
|
DOY101
|
DİJİTAL OKURYAZARLIK I
(DIGITAL LITERACY)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
Toplam
|
22
|
4
|
0
|
26
|
24,5
|
30
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ102
|
BİYOLOJİ (BIOLOGY)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
2.
|
OTİ104
|
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ II
(INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE II)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
3.
|
OTİ106
|
GİRİŞİMCİLİK I (ENTREPRENEURSHIP I)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
4.
|
OTİ108
|
EKOLOJİ (ECOLOGY)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
3
|
5.
|
OTİ110
|
GENEL EKONOMİ (GENERAL ECONOMY)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
6.
|
OTİ112
|
ORGANİK TARIMDA HAYVANCILIK (LIVESTOCK IN ORGANIC AGRICULTURE)
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
7
|
YDL102
|
İNGİLİZCE II
(ENGLISH II)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
2.5
|
5
|
8
|
ATA102
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
(PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS II)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
9
|
TDL102
|
TÜRK DİLİ II
(TURKISH LANGUAGE II)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
Toplam
|
20
|
4
|
0
|
24
|
20.5
|
30
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ201
|
TARIM EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ (AGRICULTURAL ECONOMY AND MANAGEMENT)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
2.
|
OTİ203
|
TARIM VE ÇEVRE (AGRICULTURE AND ENVIRONMENT)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
3.
|
OTİ205
|
GENEL BAHÇE BİTKİLERİ (HORTICULTURE)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
4.
|
OTİ207
|
BİTKİ BESLEME (PLANT NUTRITION)
|
Z
|
3
|
2
|
0
|
5
|
4
|
5
|
5.
|
OTİ209
|
İSTATİSTİK I (STATISTICS)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
|
|
|
S
|
12
|
2
|
0
|
14
|
13
|
8
|
Toplam
|
25
|
4
|
0
|
29
|
27
|
30
|
|
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ211
|
YÖNETİM ORGANİZASYON (MANAGEMENT ORGANIZATION)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
OTİ213
|
İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ (OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
3.
|
OTİ215
|
TARIMSAL MEKANİZASYON (AGRICULTURAL MECHANIZATION)
|
S
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
4
|
4.
|
OTİ217
|
GİRİŞİMCİLİK II (ENTREPRENEURSHIP II)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
5.
|
OTİ219
|
AKADEMİK TÜRKÇE (ACADEMIC TURKISH)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ202
|
ORGANİK SEBZECİLİK (ORGANIC VEGETABLES)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
5
|
2.
|
OTİ204
|
GENEL MUHASEBE (GENERAL ACCOUNTING)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
3.
|
OTİ206
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPRAK YÖNETİMİ (SUSTAINABLE SOIL MANAGEMENT)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
4.
|
OTİ222
|
YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ (FEED AND FEED TECHNOLOGYı
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
5.
|
OTİ224
|
TARIM İŞLETMELERİNDE PERFORMANS ANALİZİ (PERFORMANCE ANALYSIS IN AGRICULTURAL ENTERPRISES)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
|
|
|
S
|
12
|
2
|
0
|
14
|
13
|
8
|
Toplam
|
25
|
3
|
0
|
28
|
27
|
30
|
|
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ212
|
STRATEJİK YÖNETİM (STRATEGİC MANAGEMENT)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
2.
|
OTİ214
|
İŞ HUKUKU( BUSİNESS LAW)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
OTİ216
|
ORGANİK TARIMDA TOHUMCULUK (SEEDS İN ORGANİC AGRİCULTURE)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
4.
|
OTİ218
|
ÖLÇME (MEASURİNG)
|
S
|
3
|
2
|
0
|
5
|
4
|
4
|
5.
|
OTİ220
|
TÜRK TARIM MEVZUATI (TURKİSH AGRİCULTURAL LEGİSLATİON)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ301
|
TARIM İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ (PRODUCTİON MANAGEMENT IN AGRICULTURAL ENTERPRISES)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
2.
|
OTİ303
|
TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK (AGRICULTURAL COOPERATIVES)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
3.
|
OTİ305
|
TARIM ÜRÜNLERİ PAZARLAMASI (AGRICULTURAL PRODUCTS MARKETING)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
4.
|
OTİ307
|
GENEL MİKROBİYOLOJİ (MICROBIOLOGY)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
5
|
5.
|
OTİ309
|
TARIMSAL MUHASEBE (AGRICULTURAL ACCOUNTING)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
|
|
S
|
9
|
1
|
0
|
10
|
10
|
8
|
Toplam
|
22
|
2
|
0
|
24
|
24
|
30
|
|
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ311
|
TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ (AGRICULTURAL HISTORY AND DEONTOLOGY)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
2.
|
OTİ313
|
GENEL TARLA BİTKİLERİ (GENERAL FIELD CROPS)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
3.
|
OTİ315
|
MANTARCILIK (MUSHROOMS)
|
S
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
4
|
4.
|
OTİ317
|
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER (MEDICINAL ANDAROMATIC PLANTS)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ302
|
PAZARLAMA ARAŞTIRMASI (MARKETING RESEARCH)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
5
|
2.
|
OTİ304
|
TARIMSAL KREDİ VE FİNANSMAN (AGRİCULTURAL CREDIT AND FINANCING)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
4
|
3.
|
OTİ306
|
ORGANİK TARIMDA MEYVECİLİK (FRUİT GROWING IN ORGANİC AGRICULTURE)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
5
|
4.
|
OTİ308
|
ORGANİK TARIMDA HASTALIKLAR (DISEASES IN ORGANIC AGRICULTURE)
|
Z
|
3
|
1
|
0
|
4
|
4
|
5
|
5.
|
OTİ310
|
İYİ TARIM UYGULAMALARI (GOOD AGRICULTURAL PRACTICES)
|
Z
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
3
|
|
|
|
S
|
12
|
2
|
0
|
14
|
13
|
8
|
Toplam
|
24
|
4
|
0
|
28
|
27
|
30
|
|
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
1.
|
OTİ312
|
SULAMA TEKNİKLERİ (IRRIGATIONTECHNIQUES)
|
S
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
2.
|
OTİ314
|
İNSAN KAYNAKLARI (HUMAN RESOURCES)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
3.
|
OTİ316
|
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNDE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (PROCESSİNG TECHNOLOGY İN ORGANİC AGRİCULTURE PRODUCTS )
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
4.
|
OTİ320
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI (VOLUNTEERING STUDIES)
|
S
|
1
|
2
|
0
|
2
|
2
|
2
|
5
|
OTİ322
|
HAYVAN BESLEMEDE RASYON HAZIRLAMA TEKNİKLERİ (RATION PREPARATION TECHNIQUES IN ANIMAL FEEDING)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
|
1.
|
OTİ401
|
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (RESEARCH METHODS AND TECHNIQUES)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
2.
|
OTİ403
|
SERACILIK (GREENHOUSE CULTIVATION)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
5
|
|
3.
|
OTİ405
|
TARIM POLİTİKASI (AGRICULTURAL POLICY)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
4.
|
OTİ419
|
ORGANİK HAYVAN BESLEME (ORGANICANIMAL FEEDING)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
5.
|
OTİ409
|
MEZUNİYET TEZİ 1 (GRADUATION THESIS 1)
|
Z
|
0
|
2
|
0
|
2
|
1
|
5
|
|
|
|
|
S
|
9
|
4
|
0
|
13
|
12
|
8
|
|
Toplam
|
21
|
6
|
0
|
27
|
25
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
|
1.
|
OTİ411
|
ZOOTEKNİ (ANIMAL SCIENCE)
|
S
|
2
|
1
|
0
|
2
|
3
|
4
|
|
2.
|
OTİ413
|
İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK (BUSINESS ETHICS AND SOCIAL RESPONSIBILITY)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
3.
|
OTİ415
|
BUDAMA TEKNİKLERİ (PRUNING TECHNIQUES)
|
S
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
4.
|
OTİ417
|
TARIM İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (COMPUTER APPLICATIONS INAGRICULTURAL ENTERPRISES )
|
S
|
2
|
2
|
0
|
2
|
3
|
4
|
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
|
1.
|
OTİ402
|
İLETİŞİM VE YAYIM (COMMUNICATION AND PUBLISHING)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
2.
|
OTİ404
|
ORGANİK TARIMDA GÜBRELER VE GÜBRELEME (FERTILIZERS AND FERTILIZATION IN ORGANIC AGRICULTURE)
|
Z
|
2
|
2
|
0
|
4
|
3
|
5
|
|
3.
|
OTİ406
|
ARICILIK VE TOZLAŞMA (BEEKEEPING AND POLLINATION)
|
Z
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
4.
|
OTİ408
|
ULUSLARARASI PAZARLAMA (INTERNATIONAL MARKETING)
|
Z
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
5.
|
OTİ410
|
MEZUNIYET TEZI 2 (GRADUATION THESIS 2)
|
Z
|
0
|
2
|
0
|
2
|
1
|
5
|
|
|
|
|
S
|
11
|
1
|
0
|
12
|
12
|
8
|
|
Toplam
|
21
|
6
|
0
|
27
|
25
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
|
SIRA
NO
|
DERS KODU
|
DERS ADI
|
Z/S
|
T
|
U
|
L
|
TS
|
K
|
AKTS
|
|
1.
|
OTİ412
|
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI (QUALITY ASSURANCEAND STANDARDS)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
2.
|
OTİ414
|
ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ (OLIVE CULTIVATION)
|
S
|
2
|
1
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
3.
|
OTİ416
|
BİTKİ FİZYOLOJİSİ (PLANT PHYSIOLOGY)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
4.
|
OTİ418
|
ORGANİK TARIMDA MÜCADELE YÖNTEMLERİ (CONTROL METHODS IN ORGANIC AGRICULTURE)
|
S
|
3
|
0
|
0
|
3
|
3
|
4
|
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
|