CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu 2018/2019 İlk Toplantisi Yapildi

Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; ÇukurovaMED staj konsorsiyum ortaklarının (Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Adana Ticaret Odalası)  katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı, ÇÜ  Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Semra Sadık Krupka ve Müge Ergin önderliğinde Prof. Dr. Harun Arıkan ve Doç. Dr. Rana Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Toplantıda 2017-2018 projesini değerlendirmesi, 2018-2019 yeni dönem projesine ilişkin; hareketliliğin ECHE kurallarına   uygun nitelikte yürütülmesi açısından yapılacak olan faaliyetlerin organize edilmesi ve yapılması gerekenler, izlenmesi gereken süreç ve konsorsiyum ortakları arasında hibe dağılımı gibi konular ele alınmıştır.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi çalışanlarından Öğr.Gör. Funda Özbakır ve Süleyman Kaplan’ın katılmış olduğu proje toplantısında; üniversite temsilcilerinin sırayla sunularını gerçekleştirmişti. Üniversitemizde yapılan konsorsiyum çalışmalarını değerlendirmek amacıyla  Öğr. Gör. Funda Özbakır Kuzu tarafından bir sunum gerçekleştirilmiş olup, ortaklarla iyi uygulama örnekleri paylaşılmış ve  ortaklar arasında fikir paylaşımları yapılarak, faaliyetten tüm ortakların eşit oranda yararlanmaları kararlaştırılmıştır. 2014 yılından bu yana ÇukurovaMED Konsorsiyum kapsamında tüm ortaklar genelinde toplam 62 öğrenci staj faaliyetinden uzun süreli yararlanmış tır, AVrupda'da bulunan farklı işletmelerden 18 alanında uzman kişiler davet edilmiştir, 9 personel ise eğitim alma faaliyetinden faydalanmıştır.

26 Kasım 2018 (Bu haber 2385 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
erasmus@osmaniye.edu.tr