OKÜ, 29. Avrupa Yükseköğrenim Konferans ve Fuarına Katıldı

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından düzenlenen Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük uluslararası yükseköğretim zirvesi EAIE Konferans ve Fuarı'nın 29'uncusu, 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Seville şehrinde 95 ülkeden yaklaşık 6000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. EIAE 2017 kapsamında kampüs turları, seminerler, konferanslar, çalıştaylar, oturumlar ve özel etkinlikler de yer aldı. Ayrıca uluslararası yükseköğretime katkılarından dolayı pek çok kuruma çeşitli alanlarda ödüller verildi. Zirve Türk üniversiteleri için akademik işbirlikleri geliştirmek, kurumların tanınırlığını artırmak için önemli bir platform niteliği taşımaktadır.

EAIE 2017’e Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin misyonları,vizyonları, eğitim faaliyetleri ve uluslararası fırsatlarını tanıtmak üzere Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü & Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus+ Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR katıldı.

Fuarda farklı ülkeler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Erasmus+ ve Mevlana Programı kapsamında işbirliği kurmak ve uluslararası öğrenci potansiyelini artırmak amacıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan üniversiteler ile temaslarda bulunuldu. Dış İlişkiler & Erasmus+ Kurum Erasmus Koordinatörü Dr. Serpil UÇAR, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hdefi dorultusunda, Avrupa çapındaki yükseköğretim kurumları arasında işbirliğini güçlendirmek ve değişim programları kapsamında ortaklık imkanlarını çeşitlendirmenin yanı sıra bu kuruluşların uluslararası tanınırlığını artırmak üzere Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından her yıl düzenlenen uluslararası yükseköğretim fuarına katılıma önem verdiklerini vurguladı. Uluslararası alanda yeni ufuklar açılmasına zemin hazırlayan bu fuarlar sayesinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin uluslararası işbirlikleri sayısında önemli artışlar gerçekleşmektedir.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi 2011-2012 akademik yılından bu yana ulusal ve uluslararası değişim faaliyetlerini yürütmekte olup, 2011 yılından  bu yana hareketlilik faaliyet sayısı yıllık ortalama 100'ün üzerinde öğrenci ve personelin kısa ya da uzun süreli faaliyetlerden faydalanılmasına olanak sağlamaktadır

27 Eylül 2017 (Bu haber 3104 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
erasmus@osmaniye.edu.tr