OKÜ, 13.ERACON Konferans ve Fuar Etkinliğine Katıldı

Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (European Association of Erasmus Coordinators - EAEC) tarafından her yıl düzenlenen Erasmus Koordinatörleri Kongresi ve Eğitim Fuarı (ERACON 2017 )bu yıl Maribor Üniversitesi ev sahipliğinde, 09-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Slovenya’nın Maribor şehrinde gerçekleşmiştir.

Kongre ve Eğitim Fuarı olarak iki bölümde gerçekleşen ERACON 2017’nin kongre oturumlarında, 2015-2016 Erasmus+ Barometresi sonuçlarının değerlendirilmesi, Erasmus+’da gelinen nokta ve ilerisi, üniversite-iş dünyası işbirliği, Erasmus öğrencilerinde dil ve kültür engellerinin açılması, Konsorsiyum projeleri, uzaktan eğitim üniversiteleri için Erasmus+, göç krizine yükseköğretimin cevabı, mühendislik eğitimine has sorunlara yönelik bir araç olarak Erasmus+, uluslararasılaşmada yeni yaklaşımlar gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi, tecrübeler paylaşıldı, ilgili konularda yaşanan sorunlara çözümler arandı. ERACON 2017’nin öğleden sonraları yapılan Eğitim Fuarı bölümü  ise Maribor Ulusal Kültür Merkezinde yapılmış olup, üniversiteler kendilerine ayrılan bölümlerde tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdi ve diğer üniversite temsilcileri ile Erasmus+ işbirliğini geliştirmek için görüşmelerde bulundu.

Akademik, idari, siyasi ve kültürel konularda üniversitelerarası işbirliğinin sağlanmasına yönelik bir organizasyon olan Kongre ve Eğitim Fuarına üniversitelerin temsilcileri ve Erasmus görevlileri başta olmak üzere, 30 farklı  ülkeden yaklaşık 500 kişi katılmıştır. Farklı üniversitelerden profesyonellerin buluştuğu toplantıya, üniversitemiz eğitim faaliyetlerini, imkanlarını, eğitim çalışmalarını, misyonlarını ve vizyonunu tanıtmak, üniversitemizle işbirliklerini geliştirmek ve  yükseköğretimdeki yeni gelişmeleri takip etmek üzere üniversitemizi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü, Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Dr. Serpil UÇAR ve Dış İlişkiler Biriminden Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR temsil etmiştir. Üniversitemiz temsilcileri Eğitim Fuarına katılan üniversitelerle birebir görüşmeler gerçekleştirerek hem üniversitemizin tanıtımını hem de ikili işbirliğini geliştirmenin fırsatı yakalamışlardır.

Erasmus Programının 30. Yılı olması sebebiyle de program sürecinde farklı aktiviteler ve yarışmalar düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi 2011-2012 akademik yılından bu yana ulusal ve uluslararası değişim faaliyetlerini yürütmekte olup, yıllık ortalama 70-80 adet öğrenci ile idari ve akademik personelin kısa ya da uzun süreli faaliyetlerden faydalanılmasına olanak sağlamaktadır.

22 Mayıs 2017 (Bu haber 2632 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
erasmus@osmaniye.edu.tr