OKÜ Erasmus Öğrenci Topluluğu, ESN Ulusal Platform Toplantısına Katıldı

Üniversitemizi temsilen Erasmus Öğrenci Kulübü başkanı Musa BEKTAŞ, Erasmus Student Network (ESN) Türkiye’nin Ulusal Platform Karadeniz toplantısına katıldı ve Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluğuna tam üyelik yolunda önemli bir adım attı.

Avrupa’da 1987 yılında uygulanmaya başlanan Erasmus Değişim Programının hemen ardından “Students helping students” mottosuyla 32 Erasmus öğrencisinin Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptığı toplantı sonrası Erasmus Öğrenci Ağı (Erasmus Student Network) kurulmuştur. Temel amacı değişim programına katılan öğrencilere yardımcı olmak olan ESN; Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluğu olarak yılda ortalama 150.000 öğrenciye yurt dışına gitmeden önce ve yurt dışında bulundukları sürece bir çok eğitim ve kültürel konuda rehberlik yaparak destek olmaktadır. ESN’in desteğiyle öğrencilerin değişim programı süresince faaliyetlerden maksimum fayda sağlanması hedeflenmektedir.

Toplamda Avrupa Biriliğine üye olan ve olmayan 42 ülkede faaliyet gösteren ESN’nin, yaklaşık 530 şubesi vardır. Üniversitelerde bulunan Erasmus kulüpleri vasıtasıyla varlığını sürdüren ESN’e üye olmak amacıyla üniversitemizi temsilen Erasmus Öğrenci Topluluğu Kulüp başkanı Musa BEKTAŞ 29-30 Nisan ve 1 Mayıs’ta Ayder Yaylası, Rize’de ESN Samsun ve ESN Karadeniz Teknik Üniversiteleri’nin ev sahipliğinde ortaklaşa düzenlediği Ulusal Platform Karadeniz toplantısına katıldı. Toplamda 39 üniversite temsilcisinin yanı sıra Azerbaycan ve Litvanya temsilcileriyle birlikte yaklaşık 170 kişi katılım gösterdi.

Toplantı sonucunda üniversitemiz Erasmus Öğrenci Ağı’na üye olma yolunda aday adaylıktan adaylık statütüsüne terfi edilmiştir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Adaylık Sunumu

5 Mayıs 2017 (Bu haber 2846 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
erasmus@osmaniye.edu.tr