Üniversitemiz ile İskenderun Teknik Üniversitesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Arasında İş Birliği Çalışmaları

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci'yi  ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Tolga Depci'nin makamında gerçekleşen ziyarette,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi arasında kaynakların etkin ve yetkin kullanılması amacıyla merkezi araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımı ve bilimsel araştırma projelerinin ortak yürütülebilmesi amacıyla yapılabilecek iş birliği çalışmaları hakkında fikir alışverişinde  bulunuldu.

Bölge üniversiteler  arasındaki iş birliğinin önemine   vurgu yapan  üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversiteler arasında karşılıklı fayda esasına dayalı iş birliğinin bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarında  güç birliği sağlayacağını ve bilimsel başarıyı artıracağını ifade etti.

Her üç üniversite arasında gerçekleştirilecek olan iş birliğinin temellerinin atılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'a ve  Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'a nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

5 Aralık 2022 (Bu haber 805 defa görüntülendi)