Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Üniversitemiz kulüplerinden Tarih Kulübü, Kültür Edebiyat Kulübü ve Güzel Sanatlar Kulübü’nün birlikte hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Düzenlenen programa başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrünü bu milletin bağımsızlığı, varlığı için harcamış  büyük bir dünya lideri olduğundan bahsederek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Mustafa Kemal, Şam’da, Trablusgarp’ta Osmanlı subayı olarak vatanın varlığı bütünlüğü için mücadele etmiş bir kahraman, bir askerdir. Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılması ile bayrağı eline alarak yıkılan bir imparatorluktan yeni ve büyük bir devlet kurmayı başarmış. Bu milletin bütün unsurlarıyla omuz omuza gönül gönüle bir istiklâl mücadelesini başlatmış ve başarıya ulaştırmış büyük  bir liderden söz ediyoruz. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte yine kendi aklındaki bir medeniyet projesini bir devlet bağlamında uygulamaya koyan ve bu millete bir medeniyet yolu çizen bir devlet adamından bahsediyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Devlet başkanı olarak uzun yıllar barış içerisinde hem içerde hem dışarda bu milleti bu devleti daha üst noktalara kendi deyimiyle ‘çağdaş medeniyetler' düzeyine çıkarma kavgası vermiş ve bu yolda ömrünü harcamış bir liderden bahsediyoruz. O nedenle biz Mustafa Kemal Atatürk’ü  bir matem gününde anmıyoruz. Bugün Mustafa Kemal’in fikirleri, idealleri bizim yolumuzu aydınlatıyor ve aydınlatmaya devam ediyor. Her zaman bu millet, bu devlet iç ve dış olmak üzere çok güçlü tehditlerle başbaşa kaldı ve kalmaya da devam ediyor. O nedenle de biz Mustafa Kemal’in ideallerine, bağımsız cumhuriyet idealine büyük ve güçlü bir Türkiye idealine sıkı sıkıya sarılarak bu tehditlere karşı her zaman güçlü olmak mecburiyetindeyiz.”dedi. 

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Her zaman kendi sağlığında ve öldükten sonrada Mustafa Kemal Paşa’yı itibarsızlaştırmaya çalışanlar, onun medeniyet projesine karşı her türlü eylemi faaliyeti yapmaya çalışanlar oldu, olmaya da devam ediyor. Biz büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Üniversitemizin bütün unsurlarıyla birlikte bir cumhuriyet örneği bir cumhuriyet kurumu olan üniversitemizi ve devletin bütün kurumlarını korumaya, ayakta tutmaya devam edeceğiz ve Mustafa Kemal Paşa’dan aldığımız bu güçlü ışığı her zaman bizden sonraki nesillere de aktarmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yine her zaman olduğu gibi minnetle ve bağlılıkla yâd ediyorum. Bütün öğrenci arkadaşlarımız başta olmak üzere cumhuriyetin ışığında Mustafa Kemal’in  bize  gösterdiği yoldan ayrılmamak noktasında bu yönde güçlü duruşumuzu korumaya davet ediyorum ve bu hassasiyetimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Mustafa Kemal Paşa her zaman bizim yolumuzu aydınlatan bir ışık olacaktır. Güçlü ve büyük Türkiye’nin ilerdeki büyük geleceği açısından da her zaman en önemli ışık olmaya devam edecektir.”diye konuştu.
                                         
Konuşmanın ardından Atatürk ve Liderlik başlıklı söyleşiye geçildi. Söyleşinin yönlendiriciliğini Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Tayfun Ulaş yaparken konuşmacı olarak Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burak Kocaoğlu katıldı. 

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Tayfun Ulaş, Milletlerin tarihinde dönüm noktaları ve bu dönüm noktalarında belirleyici rol oynayan insanlar vardır. Unutmayalım ki, toplum devamlı dâhiler tarafından yönetilmez. Mühim olan dâhilerin yaptığı işleri iyi bilip esaslarını iyi anlayıp onları takip etmek ve uygulamaktır. 10 Kasım’da Ata’mızı rahmetle ve minnetle anarken bir yandan da yaşadığı dönemi iyi bilip onu iyi tanımamız gerekiyor. Atatürk’ün başlattığı siyasî, sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik atılımlar Türkiye Cumhuriyeti’ni kısa sürede kayda değer başarılara ulaştırmıştır.” dedi. 

Söyleşinin konuşmacısı Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burak Kocaoğlu ise konuşmasında “Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele döneminin şartları ve öneminden, Atatürk’ün zihin dünyasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda hangi ilkelerin ön planda olduğundan, Atatürk’ün sosyal liderliği bağlamında kadınlara vermiş olduğu önem ve toplumda önemli bir mevkiye ulaştırılması için hangi faaliyetlerde öncülük ettiğinden, devletin yeniden inşa sürecinde iktisadî girişimler, tarımın ülke genelinde yaygınlaştırılması hangi evrelerde gerçekleştiği ve başarıya ulaşıp ulaşmadığından ve Atatürk’ün liderlik ettiği eğitim, üniversiteler ve kültürel kalkınmanın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda hangi öneme sahip olduğundan bahsetti. 

Programa Atatürk Vakfı’nın ve Üniversitemiz Anaokulu’nun hazırladığı video gösterimi ile devam edildi.
Daha sonra Kültür Edebiyat Kulübü ve Güzel Sanatlar Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen Şiirler ve Türkülerle Atatürk başlıklı programa geçildi. Programda Türk Dili ve Edebiyatı oğrencilerinden Şeyma Okyay, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum”, Duygu Polat “Mustafa Kemaller Ölmez”, Hüsne Sarı “ 10 Kasım Türküsü”, Ali Çamsarı “ 10 Kasım” ve İrem Dinçer “10 Kasımlarda Yürümek” başlıklı şiirleri okudu. 

Programın devamında Üniversitemiz Müzik Bölümünden Klasik Gitar ve Solist Taha Var ve Flütte Ahmet Korkmaz, Manastır Türküsü ve Bülbülüm Altın Kafeste eserlerini seslendirdi. 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindekilerin, Tarih Bölümü ve Atatürk Vakfı’nın katkılarıyla 15 Temmuz Şehitler Amfisi Fuaye Alanı’nda düzenlenen “Atatürk Portreleri Sergisi”ni gezmesi ile sona erdi.

10 Kasım 2021 (Bu haber 896 defa görüntülendi)