Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

“2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Toplu akademik yıl açılış törenine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sayın TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, bütün üniversite rektörleri ile eğitim gören öğrenciler katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Üniversitelerimizin akademik yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her kademede eğitim kurumlarını faaliyete geçirmek için tedbir aldık. Eylül ayı başından itibaren okulları açtık. Bakanlıklarımız okullarda alınması gereken önlemleri belirlediler. 71 bin okulumuzun tamamı halihazırda açıktır. Şu ana kadar sadece 2 okulda karantina uygulamasına gidilmiştir. Okul, ilçe ve il çapında bir kapanma düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri alarak üniversitelerimizde de yüz yüze eğitimin sürmesinde kararlıyız. Türkiye'de yükseköğretim uzunca bir süre toplumun sadece küçük bir kesiminin erişebildiği bir hizmet olmuştur. 2002 yılında 76 olan yükseköğretim kurumu sayımızı 207'ye çıkardık. Her ilin kendi üniversitesinin olmasını sağladık. Akademik personel sayımız 70 binden 180 binin üzerine çıktı. Bugün Türkiye 230 bin uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Yeni kurulan üniversitelerle ilgili zaman zaman haksız değerlendirmeler yapıldığını görüyorum. Bu üniversitelerimiz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Yeni üniversitelerimizden bazılarının gerek akademik gerek patent bakımından şimdiden sergiledikleri başarıları yakından takip ediyoruz. OECD ülkeleri arasındaki ortalaması yüzde 1,4 olan harcama payının milli gelire oranını biz yüzde 1,7'ye çıkardık.” dedi.

Törende, YÖK tarafından her yıl "bireysel ve kurumsal" olmak üzere iki kategoride verilen "YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri" Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp eşlik etti.

5 Ekim 2021 (Bu haber 790 defa görüntülendi)