Üniversitemizde "Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları" Kullanılmaya Başlandı

Covid-19 nedeniyle uzun zamandır uzaktan eğitim yöntemi uyguladığımız Üniversitemizde yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen esaslar göz önünde bulundurularak Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi ile ilçe  yerleşkelerimizdeki bütün bina girişlerine "Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları"  yerleştirildi. Öğrencilerimiz hizmet binalarımıza,  sosyal ve sportif alanlarımıza bu kiosklarımızla ateş ölçümü ve Hes Kodu sorgulaması yaparak giriş yapmaya başladılar. Ayrıca Üniversitemizin pek çok alanında bulunan görsellerle maske, mesafe ve temizlik kuralları hatırlatması yapıyor,  özellikle bina girişleri olmak üzere pek çok noktada dezenfektan hizmeti sunuyoruz. Kapı kolları, lavabo gibi ortak kullanılan alanlar sık sık görevlilerimiz tarafından dezenfekte ediliyor. Ders aralarında sınıflar en az 20 dakika süre ile havalandırılıyor.

Yüz yüze işlenecek dersler için gereken tüm önlemlerin alındığını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "OKÜ olarak önceliğimiz, halen devam eden pandemi sürecinde tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumaktır. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar neticesinde yerleşkelerimizdeki bütün bina girişlerine 'Ateş Ölçerli HES KODU Sorgulama Kioskları' yerleştirdik. Bu cihaz sayesinde ateş ölçümü ile HES kodu sorgulaması yapabileceğiz. Bu da bizim sağlık  önlemlerimizi daha güvenli hale getirecektir.” diye konuştu.
29 Eylül 2021 (Bu haber 774 defa görüntülendi)