OKÜ Öğrencilerine Kavuştu

Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıla yakın bir süredir ayrı kaldığımız ve özlemle beklediğimiz öğrencilerimizi Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi ile ilçe yerleşkelerimizde; sınıflarımızda amfilerimizde, laboratuvarlarımızda, sosyal alanlarımızda ve spor tesislerimizde salgına karşı almış olduğumuz tedbirler eşliğinde büyük bir mutlulukla karşıladık.

Tüm üniversitelerde olduğu gibi Covid-19 nedeniyle uzun zamandır uzaktan eğitim yöntemi uyguladığımız Üniversitemizde yüz yüze eğitim süreci Sağlık Bakanlığının “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen esaslar göz önünde bulundurularak bugün tekrar başladı.

2021-2022 Akademik Yılı'nın başlamasıyla ilgili olarak konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemiz yerleşkelerindeki bütün bina girişlerinde öğrencilerimizi, ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması yaparak sınıflarına alıyoruz. Üniversitemizin pek çok alanında bulunan görsellerle maske, mesafe ve temizlik kuralları hatırlatması yapıyor,  özellikle bina girişleri olmak üzere pek çok noktada dezenfektan hizmeti sunuyoruz. Kapı kolları, lavabo gibi ortak kullanılan alanlar sık sık görevlilerimiz tarafından dezenfekte ediliyor. Ders aralarında sınıflar en az 20 dakika süre ile havalandırılıyor. Üniversitede ilk günün heyecanı yüzlerine yansıyan öğrencilerimiz de alınan önlemlerden son derece memnun. ”diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, "Yeşilin onlarca tonunu içinde barındıran Üniversitemizin eşsiz kampüsü uzun bir aranın ardından yeniden öğrencilerine kavuştu. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen öğrencilerimiz fakülte önlerinde, sınıflarda, koridorlarda renkli görüntüler oluşturdu. Mevcut öğrencilerimiz arkadaşlarına, hocalarına ve kampüsüne kavuşmanın mutluluğunu yaşarken üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimiz ise seçkin bir akademik kadroya sahip bir üniversitede eğitim alacak olmanın ve modern spor tesisleri ve nezih sosyal alanları içinde barındıran geniş açık alanları ile benzersiz bir kampüs hayatı yaşayacak olmanın gururunu yaşıyor. ”dedi.

27 Eylül 2021 (Bu haber 960 defa görüntülendi)