Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun TV 24 Kanalında Tercih Rehberi Programına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TV 24  kanalında yayınlanan "Tercih Rehberi" programına katılarak, program sunucusu Erkan Kol’un Üniversitemize dair sorularına yanıtlar verdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının ardından tercih yapan adaylara Üniversitemizi tanıtan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak öncelikle bölgede başak bir role sahip olmayı hedefliyor, ikinci adımda ise öğrenci profilimizi Türkiye’nin her yerinden gelecek öğrencilerimizle zenginleştirmek istiyoruz. Bunun da yolu hem alt yapımızı geliştirmek hem de akademik kalite düzeyimizi yukarıya taşımak olacak.  Bu nedenle de ister akademik çalışmalar, projeler ve diğer akademik faaliyetler olsun bunlara yoğunluk vererek kendi düzeyimizi daha üst noktalara taşımak istiyoruz. ” dedi.

Üniversitemizin akademik yapısından bahseden  Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, konuşmasında, “Teknik, Mühendislik, Güzel Sanatlar ve sosyal bilimlerin birçok alanında da çok iyi bir kadroya sahibiz. Meslek Yüksekokullarımız ise hayata kısa yoldan atılmak isteyen arkadaşlarımız için oldukça önemli adreslerdir. Burada da sürekli gelişen teknolojiyi takip ederek ve aynı zamanda ülkemizin istihdam koşulları ve dünyada yaşanan hızlı değişim paralelinde sürekli güncellediğimiz dinamik bir yapı içerisinde yeni bölümler açıyoruz. Dünyada eğitim öğretim yöntemi çok hızlı değişiyor. Özellikle dijital alanın giderek klasik konveksiyonel alanları hakimiyeti altına almasıyla birlikte dijital imkanların çok yoğun bir biçimde kullanıldığını görüyoruz. Pandemi döneminde de bunu yakından yaşadık. Bizde Dijital Üniversite etiketine sahip olan bir Üniversite olarak dijital ve teknolojik alanlarda kendimizi en iyi şekilde yapılandırarak bu gelişmeleri yakından takip etme amacındayız. Bu anlamıyla birlikte öğrenen yani öğretici ile öğrencinin birlikte öğrendiği ve aynı zamanda öğrendiklerini birlikte uygulayabildikleri bir aşamaya geçmek zorundayız. Dünyada yaşanan trend bizi bu yöne götürüyor. Bizde bütün bu gelişmeler ışığında kendimizi yenilemek, akademik personelimizi, altyapımızı, teknolojik bütün imkânlarımızı yenileştirerek bu yeniçağa, yeni döneme kendimizi eksiksiz bir biçimde hazırlamak istiyoruz.” diye konuştu.
11 Ağustos 2021 (Bu haber 637 defa görüntülendi)