Çağımızın Düşmanı Obezite Başlıklı Program Düzenlendi

Çağımızın Düşmanı Obezite başlıklı program 24 Haziran 2021 Perşembe Günü Saat 14.00'da Üniversitemiz resmi Instagram sayfası üzerinden canlı olarak yapıldı.

Programın yönlendiriciliğini Üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer yaparken, programa konuk olarak Fizyoterapist Özgür Oflazoğlu ile Diyetisyen Çiğdem Ersoy katıldı.

Programda Diyetisyen Çiğdem Ersoy “Obezite nedir ? nasıl önlenir? İdeal kilo nedir? İdeal kilo kaybı ne kadar olmalıdır? Zayıflamak için her yolu deneyip başaramayanlara öneriler nelerdir? Bitki çayları zayıflama da işe yarar mı? Çok düşük kalorili şok diyetler zararlı mıdır? Kaç öğün beslenmemiz gerekir? Aralıklı oruç diyetinin (IF) zararları nelerdir? Günlük sıvı tüketimimiz ne kadar ve nelerden oluşmalıdır? Bölgesel zayıflatan diyetler bilimsel midir? Doğru diyete başlamak için kan tahlili sonuçları ve vücut analizi gerekli midir?” sorularına yanıtlar verdi.

Daha sonra Fizyoterapist Özgür Oflazoğlu, Sağlıklı Hayat Merkezinde çalışma grupları hakkında bilgiler verdikten sonra “Giderek artan obezite oranlarını neden önemsemeliyiz? Obezitenin fiziksel olarak bedende ne tür etkileri vardır? Fiziksel aktivite ve egzersizin tanımını yapar mısınız? Sorularına yanıtlar vererek obezitenin birim olarak hedef amaçlarından bahsetti.

Programın sonunda Üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer programa konuk olarak katılan Fizyoterapist Özgür Oflazoğlu ile Diyetisyen Çiğdem Ersoy’a teşekkür etti.

Programın tekrarı Üniversitemiz resmi Instagram hesabı @osmaniyekorkutatauni  üzerinden yayınlanmaktadır.

24 Haziran 2021 (Bu haber 1038 defa görüntülendi)