Rektörümüz Rehber Öğretmenler ile Bir Araya Geldi

Üniversiteye yerleşmek üzere tercih yapacak yeni öğrenci adaylarına rehberlik edecek olan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli rehber öğretmenlere Üniversitemiz hakkında bilgi vermek ve bazı verileri paylaşmak üzere Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Üniversitemizi Tanıtma Toplantısı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Coşkun Özalp, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mulla Katık, İlçe Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde  ortaöğretim düzeyinde görev yapan Rehber Öğretmenler katıldı.

Toplantıda, akademisyenlerimiz tarafından öğrencilerin üniversitemizde tercih edebilecekleri bölümler, iş imkânları ve üniversitemizdeki sosyal yaşam hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Öğrencilerin tercih imkânlarını Üniversitemiz lehine değiştirmek adına bir takım tanıtım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu noktada öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın değerli yöneticilerinin katkısı oldukça önemli olacak. Bunun bilincindeyiz. Bu süreci bu yüzden birlikte yönetme arzusu içerisindeyiz. Amacımız burada Üniversitemizin daha çok tercih edilmesini sağlamak. Bunu sağlayarak hem bölgemize hem ilimize önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Öğrencilerimiz için hassas olan bu tercih döneminde, ailelerin ve özellikle de rehber öğretmenlerimizin etkileri çok büyük oluyor, tercihler büyük ölçüde de bu şekilde şekilleniyor. O yüzden sizlerin katkısını bekliyoruz.” dedi.

Ortak akılla hareket etme noktasında olmalıyız diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Tercih noktasında neler yapabiliriz, sahip olduğumuz araçları daha nasıl etkin bir şekilde kullanabiliriz, bunu da tartışabilir ve değerlendirmesini yapabiliriz. Sonuçta daha etkin bir biçimde Üniversitemizin daha çok tercih edilmesini sağlayabiliriz.” diye konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı, 15 Temmuz Fuaye alanındaki kokteyl ile sona erdi.

15 Haziran 2021 (Bu haber 956 defa görüntülendi)