Üniversitemiz Kastabala Antik Kenti’nde Arkeolojik Kazı Çalışması Yürütecek

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir, Osmaniye İli, Merkez İlçesi Kastabala Antik Kenti’nde arkeolojik kazı çalışması yürütecek.

Osmaniye İli, Merkez İlçesi Kastabala Antik Kenti’nde arkeolojik kazı çalışmasının yürütülmesine dair 4065 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, resmi gazetede yayımlandı.

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 35. maddesi gereğince Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Üniversitemiz adına Osmaniye İli, Merkez İlçesi Kastabala Antik Kenti’nde arkeolojik kazı yapılmasına izin verilmesine ilişkin karar 4065 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yayınlandı.

OKÜ’nün Osmaniye İli, Merkez İlçesi Kastabala Antik Kenti’nde arkeolojik kazı çalışması yürütecek olmasına dair konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Kültür turizmi açısından Osmaniye büyük fırsatlara sahiptir. Osmaniye’nin bulunduğu ve genişlediği bölgenin genelinde arkeolojik merkezlerin sayıca fazla olması, Osmaniye ilinin Anadolu' da  bulunduğu konumunun sunduğu doğal zenginlikleri nedeniyle insanlık tarihinin her aşamasında iskan gördüğünü kanıtlar. Kastabala antik kenti ve yakın çevresi gerek kültür mirasının çeşitliliği, gerekse kültür turizmine sunulacak arzın çok çeşitli olması nedeniyle bizlere uzun yıllar bu turizm türüyle ekonomik yararlar elde etmeyi vaad etmektedir. Bizde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak Kastabala’nın hak ettiği ilginin arttırılmasında yapıcı katkılar sağlayacağız.”dedi.

10 Haziran 2021 (Bu haber 2152 defa görüntülendi)