Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu'nda Canlı Yayına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, 26 Mayıs 2021 Salı günü saat 12.30’da TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu oldu.

TRT Çukurova Radyosu’nda yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programa katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, program sunucusu Muhammet Kalem’in Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne ilişkin sorularını yanıtladı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemiz Sanayi ile işbirliğini çok önemsiyor. Üniversitelerin fonksiyonlarının başında sanayi ve endüstri ile yakın ilişkiler kurmak,  kendine fayda sağlamak ve bu kuruluşlara bir takım destekler vermek geliyor. Bizde bu bilinç içerisinde üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli, imkânları sanayi kuruluşlarıyla paylaşarak ve onlardan da bir şeyler öğrenerek daha iyi noktalara taşıma adına bir çalışma yürütüyoruz. Adana Organize Sanayi Bölgemiz bu çalışmada önemli bir yere sahip ve yapılan bu protokolün meyvelerini de yakın zamanda inşallah alacağız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun canlı yayında, “Adana Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren çok değerli  firmalarımız var. Adana önemli bir tarım kenti aynı zamanda güçlü bir sanayi potansiyeline sahip. Yine güçlü, genç ve dinamik bir işgücü potansiyeline de sahip. Bütün bu önemli unsurları bir araya getirerek acaba nasıl bir katkımız olur düşüncesiyle yola çıktık. Bu aşamada firmaların AR-GE ve İnovasyon kapasitelerini artırma yönünde bir destek sağlama amacımız da var. Bu firmaların ulusal ve uluslararası teşviklerden daha hızlı bir biçimde faydalanmalarını istiyoruz.  Bu tabiki Üniversitemize de olumlu bir katkı sağlayacak. Ülkemiz özellikle Avrupa Birliği fonlarına ciddi anlamda destek vermesine rağmen buradan yeterli geri dönüşleri alamayabiliyor. Bu noktada bu potansiyeli artırmak yönünde bir sürecimiz olacak.” diye konuştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin 2007 yılında kurulduğundan da bahseden  Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemizin güçlü bir altyapısı var. Özellikle mühendislik alanında çok önemli bir yapıya sahibiz. Bunu sanayi kuruluşlarıyla birlikte daha iyi noktalara çıkararak sürdürülebilir hale getirmeyi istiyoruz.” dedi.

Protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitelerde özellikle teknik programlarda önemli bir eksiklik, uygulamayla olan ilişkinin tam olarak kurulamamasıdır. Biz de bunu ortadan kaldırmak için öğrencilerimizin sanayi kuruluşlarında belirli sürelerde akademisyenler denetiminde oralarda çalışmasını, sahip oldukları teorik bilgileri bizzat hayata geçirmelerini istiyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz, endüstri kuruluşlarının talep ettiği bilgi, birikimine ve  tecrübeye sahip olarak donanımlı bir şekilde mezun olacak. İmzalanan protokol, Ülkemizin sahip olduğu güçlü potansiyeli daha güçlü bir biçimde bölgede ortaya koyması adına da çok önemli bir katkı sağlayacak.” dedi.

25 Mayıs 2021 (Bu haber 768 defa görüntülendi)