Yaşlı ve Engelli Bireylerde Öz Bakım Uygulamaları Konulu Eğitim Verildi

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Uzaktan Öğretim ve Yönetim Sistemimiz kullanılarak Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevi ve Engelli Kuruluşlarda görevli personellere yönelik düzenlenen “Yaşlı ve Engelli Bireylerde Öz Bakım Uygulamaları” konulu eğitim Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akademik Personeli Öğr. Gör. Ejdane Coşkun tarafından verildi.

Söz konusu eğitimde, "Yaşlı ve engelli bireylerde öz bakım becerileri ve bireysel hijyen uygulamaları kapsamında deri bakımı, saç bakımı, ağız bakımı, perine bakımı ve ayak bakımının önemi; yaşlı ve engelli bireylerin bağımsız yerine getiremediği özbakım uygulamaları  ” kapsamında açıklama yapıldı. Katılımcılardan gelen sorularında yanıtlandığı eğitim yaklaşık 60 dakika sürerken, eğitime 190 kişi katıldı ve katılımcılara katılım belgeleri e-devlet sistemi üzerinden tanımlandı.

25 Mayıs 2021 (Bu haber 770 defa görüntülendi)