Üniversitemizde Çevrim İçi Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Covid-19 pandemi tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı bayramlaşma törenini çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirdi.

Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen bayramlaşma töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Ramazan Bayramı vesilesiyle Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Coşkun Özalp ile birlikte Üniversitemiz Senato Üyeleri, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanları, üniversitemiz idarî yöneticileri ve personeli ile çevrimiçi ortamda bir araya geldi.

Türkiye’deki 189 Üniversite Rektörünün imzasıyla bildiri yayınlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, bildiride "Uluslararası insan hakları yargı kurumlarını, İsrail'in hukuk ve insanlık dışı baskı ve saldırılarına karşı net bir tavır takınarak, görevlerini yerine getirmeye ve saldırıları durdurmaya davet ediyoruz" ifadesinin kullanıldığını belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Filistin başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında Müslümanların çektiği eziyetleri bu bayramda da görmekten dolayı bir buruk bayram geçirdiklerini ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İyi dilek ve temennilerini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıldönümü dolayısıyla da bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

18 Mayıs 2021 (Bu haber 940 defa görüntülendi)