Üniversitemiz Osmaniye’nin Yöresel Ürünlerini Tescil Edebilecek

Üniversitemiz ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) arasında, Üniversitemizin birimi olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda (OKÜMERLAB’da) gerçekleştirilecek analizler ve araştırmalar ile ilgili iş birliği çerçeve protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, OKÜMERLAB Müdürü Doç. Dr. S. Batuhan Akben ve Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe katılırken Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Devrim Murat Aksoy katıldı.

Çerçeve protokol gereğince, Osmaniye’nin yöresel ürünlerinin (zeytin yağı, kömbe vs.) coğrafi işaret tescilleri ile ilgili analizleri OKÜMERLAB’daki ileri teknoloji ile donatılmış laboratuvarda gerçekleştirilecek ve Üniversitemiz tarafından OTSO’ya destek verilecektir. Bununla birlikte, OKÜMERLAB’daki zeytin yağı, toprak, yer fıstığı, atık su, sulama suyu, içme suyu, kimyevi gübre, gıda mikrobiyolojisi ve batarya analizleri ile ilgili olarak da protokol kapsamında OTSO tarafından, sanayiciler analize teşvik edilecektir.

İmza töreni sonrasında protokol ile ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemizin OKÜMERLAB biriminde Doğu Akdeniz’in en gelişmiş toprak, zeytin yağı, yer fıstığı, içme suyu, atık su, sulama suyu, gıda mikrobiyolojisi, kimyevi gübre ve batarya analiz laboratuvarları bulunmaktadır. Bu laboratuvarları araştırmanın haricinde ilimizdeki kurum, kuruluş ve vatandaşların analiz hizmetlerine sunmaktan mutluluk duyarız” dedi.

27 Nisan 2021 (Bu haber 1451 defa görüntülendi)