OKÜ’de 15 Temmuz Şehitleri Anma Yürüyüşü Düzenlendi

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz hain darbe girişiminin sekizinci yıl dönümü dolayısıyla; Üniversitemizde “15 Temmuz Şehitleri Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlen yürüyüşe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, üniversitemiz fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, Genel Sekreter Recep Şen, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

12 Temmuz 2024 Cuma günü saat 10.00’da Rektörlük Binası önünde toplanan üniversitemiz akademik, idari personeli ile öğrencilerimiz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı’mızı okudu. Daha sonra üniversitemiz personeli ile öğrencilerimiz Rektörlük Binası önünden yürüyüşe başlayıp, 15 Temmuz Şehitler Amfisi önüne kadar devam etti.

15 Temmuz Şehitler Amfisi önünde ise üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Reyhan’ın 15 Temmuz Şehitleri Anma Yürüyüşü’nün önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz’un tarihe altın harflerle yazılmış bir destanın yıl dönümü olarak görüldüğünü belirten BESYO Müdürü Doç. Dr. Servet Reyhan, “bugün, tarihe altın harflerle yazılmış bir destanın yıl dönümünde, milletimizin azim ve kararlılığını bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak üzere bir aradayız. Anadolu topraklarını vatan edindiğimiz günden bu yana, milletimiz pek çok zorluğu göğüslemiş, nice badireler atlatmış ve büyük mücadeleler vermiştir. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bugüne taşırken gösterdiğimiz kararlılık, bugün de aynı ruhla devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain oyunları bir kez daha bozmuştur. Devletini, milletini, vatanını korumak için kendilerine teslim edilen silahları, tankları, uçakları, helikopterleri kendi milletine doğrultacak kadar hainliğe bulaşmış olan bu örgüt ve onların arkasında duran işbirlikçileri, asil Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna canını ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğini bir kez daha anlamışlardır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

12 Temmuz 2024 (Bu haber 267 defa görüntülendi)