OKÜ’lü Öğrencilere Evlilik Öncesi Eş Seçimi, Evlilikte İletişim ve Aile Hukuku Konularında Eğitim Verildi
Üniversitemizin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile imzaladığı Eğitim ve Çalışma İş Birliği protokolü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü eğitimcileri tarafından üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilere yönelik “Evlilik Öncesi Eş Seçimi”, “Evlilikte İletişim ve Aile Hukuku” konularından eğitim verildi.

Bu eğitm programı ile üniversitemiz öğrencilerine, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilme, etkili iletişim yolları kurabilme ve olası sorunlarla baş edebilme yolları ile ilgili bilgilerle gençlere evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı verileceği düşünülmektedir.

Bu kapsamda üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlere yönelik “Evlilik Öncesi Eş Seçimi”, “Evlilikte İletişim ve Aile Hukuku”  konularında bilgiler verildi.

Evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarını amaçlayan eğitimi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öğretmeni Ayça Uçar Demir ile Uzman Psikolog Danışmanı Zeliha Toprak Usta verdi.
31 Mayıs 2024 (Bu haber 229 defa görüntülendi)