Üniversitemizde Aşıklar Şöleni Etkinliği Düzenlendi

OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü  tarafından düzenlenen ‘’Aşıklar Şöleni’’ etkinliği, Osmaniye’nin Türk Halk Şairi Aşık Feymani ve Aşık Eynallı’nın katılımıyla üniversitemizde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen ‘’Aşıklar Şöleni’’ etkinliğinde, Aşık Feymani ve Aşık Eynallı unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleştirilen programa, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, etkinliği düzenleyen üniversitemizi ve Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’u tebrik ederek ‘’Günümüz popüler kültürü kısa süreli olmasına karşın düşünün Karacaoğlan 400 yıldır aramızda yaşıyor, Aşık Feymani, günümüzün Karacaoğlan’ı. İyi ki böyle bir program yaptınız, iyi ki davet ettiniz. Sizleri, OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü’nü yürekten kutuluyorum.’’ dedi.

Tüm misafirlere ve şehrimizin ozanlarına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Etkinliği düzenleyen Kültür ve Edebiyat Kulübümüze teşekkür ediyoruz. Ozanlar, ozanlık müessesi çok önemli ve bir toplumun hafızasını oluşturuyor. Popüler kültürün bu denli yoğun biçimde bütün her yeri işgal etmesine karşın böyle aşıkları düşünen ve bu değerlerimize önem veren gençlerin olması da bizlere umut ışığı saçıyor. Bu nedenle, biz diyoruz ki: aşıklarımız hep var olsunlar, hep yaşasınlar. Türk’üz, türkü dinleriz. Türküler her zaman yaşamaya devam edecektir.’’ dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katkı sunan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen, geleneksel aşıklıktaki destan geleneği hakkında bilgi vererek ‘’Aşıklarımıza sahip çıkalım, zira bu aşıkların söylediği şiirler, destanlar, türküler geleceğe bırakılan birer belgedir.’’ ifadelerini kullandı.

Programda, Aşık Feymani, Aşık Eynallı ve Prof. Dr. Cengiz Gökşen’e teşekkür belgesi takdim edildi.

29 Mayıs 2024 (Bu haber 217 defa görüntülendi)