Üniversitemizin 2024 Yılı İlk Tasarım Tescil Belgesi Tescillendi

OKÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü (AYD) tarafından yürütülen ve üniversitemizin hak sahibi olduğu 2024 yılının ilk tasarım tescil belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.

Üniversitemiz Kadirli Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Nihat Kaya, Gazi Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Eldem, Fırat Üniversitesinden Öğr. Gör. Nuriye Nur Kaya ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Doç. Dr. İhsan Toktaş’ın tasarım sahibi oldukları “Özgün Auxetic Yapı Tasarımları” başlıklı tasarım bildirimi TÜRKPATENT tarafından tescillendi.

Tescillenen tasarımın, konvansiyonel ökzetik yapılara alternatif olarak negatif poisson oranına sahip ve enerji sönümleme özelliği, hafifliği ve mukavemet değerleri yüksek yeni ökzetik yapılarla ilgili olduğu belirtildi.

Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Nihat Kaya’yı başarısından dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemiz bünyesinde, katma değer yaratan tasarımlar yapılarak bilimsel alanlarda başarılı çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum.’’ dedi.

27 Mayıs 2024 (Bu haber 218 defa görüntülendi)