Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Üniversitemizde Makarna ve Suşi Atölye Çalışması Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Makarna ve Suşi Atölye Çalışması Gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2024 Perşembe günü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Laboratuvarı'nda, Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla'nın koordinatörlüğünde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ile Osmaniye Belediyesi Gastronomi Merkezi eğitimcileri ve öğrencilerinin katılımıyla Makarna ve Suşi Atölye Çalışması gerçekleştirildi. Etkinliğe Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Saylar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder Yayla ve Osmaniye Belediyesi Gastronomi Merkezi İdari Sorumlusu Ayşe Erat da katılım gösterdi.

Dekan Prof. Dr. Ömer Saylar, böyle etkinliklerin öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını ve üniversitemizin bu tür eğitim faaliyetlerine verdiği önemi vurguladı. Osmaniye Belediyesi Gastronomi Merkezi İdari Sorumlusu Ayşe Erat, iş birliğinin ve bilgi paylaşımının her iki kurumun da gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Atölye çalışmasında, suşi ve çeşitli makarnalar hazırlanarak katılımcılara farklı türde makarna ve suşi yapım teknikleri gösterildi. Etkinlik boyunca öğrenciler hem teorik bilgiler edindi hem de pratik uygulamalar yaparak deneyim kazandı. Eğlenceli ve öğretici geçen etkinlik, katılımcılar arasında büyük beğeni topladı.

Bu tür etkinliklerin öğrencilere büyük katkı sağladığını belirten Doç. Dr. Önder Yayla, gelecekte de benzer çalışmaların planlandığını ve öğrencilerin gastronomi alanındaki yetkinliklerini artırmak için bu tür fırsatların devam edeceğini vurguladı. Etkinliği koordine eden Öğr. Gör. Şeyda Yayla, öğrencilerin bu tür pratik çalışmalarla yeteneklerini geliştirerek sektöre daha donanımlı bireyler olarak katılacaklarını ifade etti.
17 Mayıs 2024 (Bu haber 266 defa görüntülendi)