Öğrencilerimizden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Öğrencilerimiz İsrail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek ve zulme dur demek için yürüdü.

Üniversitemiz ÜNİAK Kulübü tarafından öğrencilerin, akademik ve idari çalışanların katılımıyla düzenlenen ‘’Filistin’e Destek Yürüyüşü’’ üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin, OKÜ Genç Ofis bahçesinde toplanıp Filistin’deki zulme ve saldırılara son verilmesi yönünde sloganlarla başlattığı yürüyüş, OKÜ Kütüphane önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti.

Yürüyüş programı kapsamında gerçekleştirilen basın toplasında, yayılmacı politikalara tepki gösterilirken Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösterilere destek vurgusu yapıldı. ÜNİAK Kulübü adına açıklama yapan üniversitemiz öğrencisi Kulüp Başkanı Abdulsamet Demez, zulme karşı dur demek için üniversitelerdeki tüm öğrenci ve akademisyenleri ‘’Say Spot’’ eylemlerine davet ederek ‘’Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ‘’Say Stop’’ eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD’nin Michigan Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor. 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve’’ Say Stop’’ eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Gazze’ye yönelik yapılan saldırıları protesto etme niteliği taşıyan açıklamaların ardından yürüyüş sona erdi.

7 Mayıs 2024 (Bu haber 261 defa görüntülendi)