OKÜ Göç ve Kalkınma Kongresi Başladı

Üniversitemiz koordinasyonunda düzenlenen Osmaniye Üniversitesi Göç ve Kalkınma Kongresi’nin açılış programı, OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleştirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ‘’Göç ve Kalkınma Kongresi’’, üniversitemizde başladı. 15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleştirilen konferansın açılış programına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, akademisyenler ve araştırmacılar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını OKÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kırmızı yaptı. Kongrenin amacının göç temasının farklı boyutlarının ele almak olduğunu belirten Prof. Dr. Bülent Kırmızı, göçün farklı sebepleri ve farklı sonuçları olabileceğini vurgulayarak ‘’Göç, Türkiye bağlamında değerlendirildiğinde ekonomik ve siyasi birtakım durumlara zemin hazırladığı gibi entegrasyon ve sonraki nesiller için asimilasyon sorunuyla da birlikte düşünülmektedir. Bu konular üzerine araştırmacı ve akademisyen arkadaşlarımız tartışacaklar, gerekli çözüm önerilerini sunacaklardır.’’ dedi.

Göç ve kalkınma alanında çalışmalar yürüten araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getiren kongrede; göç ve kadın, göç ve çocuk, göç ve sağlık, göç ve entegrasyon, göç ve afet gibi konular başta olmak üzere göçün çalışma hayatına olan etkilerini kapsayan kuramsal ve uygulamalı çalışmalar sunuldu. 24-26 Nisan 2004 tarihleri arasında devam edecek kongrede yer alan bildirilerin sunumu, yüz yüze ve uzaktan katılımla çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Kongrede sunulan bildirilerin tam metinleri, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisi’nde (OKÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi) yayımlanacak.

24 Nisan 2024 (Bu haber 200 defa görüntülendi)