Rektörümüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilimizde düzenlenen kutlama programına katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin her yerinde olduğu gibi Osmaniye'de de coşkuyla kutlandı. Yedi Ocak İlkokulu tarafından hazırlanan ve Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 27. Dönem Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş,  Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende,  Yedi Ocak İlkokulu Müdürü Talat Birbiçer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise yaptığı konuşmada, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılına ulaşmanın heyecanını, sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz.  Sevgili Çocuklar, bugün sizin gününüz. Sizler, bu toprakların yetiştirdiği en değerli varlıklarsınız. Kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, umutlarımızın, hayallerimizin ve geleceğimizin ta kendisisiniz. Sizler, bu ülkenin ve dünyanın yarınlarısınız. 104 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis'i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler 23 Nisan ile ilgili şiirler okudular.
1-B sınıfı öğrencilerinin Ritim Gösterisi ile devam eden programda, 2-A sınıfı öğrencileri "İzmir'in Dağlarında", 1-H sınıfı ise "Eyvallah" isimli müzikli gösterilerini sergilediler. 2-İ sınıfının "Türk Devletleri" isimli Bayrak gösterisinin ardından, 3. Sınıf öğrencilerinin Halk Oyunları Gösterisi ve Parla 100. Yıl Marşı ile kutlama programı sona erdi.

Kutlamaların sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye protokol üyeleri programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

23 Nisan 2024 (Bu haber 225 defa görüntülendi)