Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 29.04.2013 tarihli kararı ile 2013/4716 Sayılı Kararname ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak kurulmuştur.28 Haziran 2021 tarihli ve 2021/4180 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun kapatılması, Uygulamalı Bilimleri Fakültesinin kurulması kararlaştırılmıştır. Fakültemiz bünyesinde Rekreasyon Yönetimi Bölümü 2019 yılında açılmıştır. Rekreasyon Yönetimi Bölümü, Kadirli Yerleşkesi Kadirli Ugulamalı Bilimleri Fakültesi binasında yer almaktadır. Öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulmaktadır.




Rekreasyon Yönetimi Bölümü

 Rekreasyon Yönetimi bölümünün temeline turizmin sosyal, ekonomik ve teknik yönden gelişimine katkı sağlayacak düzeyde rekreasyon yönetimi alanında teorik ve pratik bilgilerle donatılmış, yabancı dil bilen ve analitik düşünme yeteneği olan turizm sektörü için nitelikli iş görenler, orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirme yatmaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler bir yabancı dil,bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik, rekreasyon işletmeciliği, liderlik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.

 

        



Bölümün Amacı

Rekreasyon Yönetimi bölümünün temel amacı ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle turizm, eğlence hizmetleri, mekansal ve rekreasyon alanları için temel planlama yeterliliği bulunan nitelikli yöneticiler ve rekreasyon liderleri yetiştirmektir. Bu bölüm sayesinde istikrarlı olarak büyüyen turizm sektörü, yerel yönetimler, gençlik ve spor il müdürlükleri, milli parklar gibi rekreasyon planlaması konusunda paydaş olarak bulunan devlet kurumlarının çeşitli kademeleri için yabancı dil bilen, Türkiye’yi tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla en iyi şekilde tanıyan, insan ilişkileri kurma konusuna yetenek sahibi olan, analitik düşünebilen, problem çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel değerlere sahip, liderlik ve temsil yeteneği olan nitelikli yönetici adayları ve rekreasyon liderleri yetiştirilmesi mümkün olacaktır. 

 

           




Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri
1.   Rekreasyon Yönetimi alanında yetkin, yöneticilik ve girişimcilik özellikleri gelişmiş mezunlar verebilmek için geçerli ve özgün akademik programlar sunmak.
2.  Rekreasyon yönetimi alanı ile ilgili güncel bilgileri analiz edebilen ve sentezleyebilen işgücü yetiştirmek.
3.  Rekreasyon yönetimi yeni yaklaşımlar ve teknikler geliştirmeyi amaçlayan projeler geliştirmek ve yürütmek.
4.  Rekreasyon yönetiminin gelişimine ülkemiz ve bölgemiz bazında katkı sağlayacak proje ve çalışmaları yürütmek.
5.  Rekreasyon yönetimi ile ilgili konu olan sorunları çözmek ve gelişmesine öncülük etmek, kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek.



Program Çıktıları
1. 

Rekreasyon yönetimi alanında güncel bilgileri içeren kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.

2. Rekreasyon yönetimi alanında kazandığı teorik ve uygulamalı bilgileri (finans-muhasebe, insan kaynakları yönetimi, pazarlama, araştırma-geliştirme vb.) ve yönetim (örgütleme, planlama, koordinasyon, motivasyon, kontrol etme) bilgilerini rekreasyon, konaklama, seyahat, eğlence ve yiyecek- içecek işletmeciliği alanına uygulayabilir.
3. Rekreasyon yönetimi bölümünde elde ettiği bilgi ve becerileri yardımıyla verileri değerlendirebilir, sorunları tanımlayabilir, analiz edebilir.
4.  Rekreasyon yönetimi ile ilgili sorunlara çözüm geliştirebilir.
5.

Rekreasyon yönetimi alanı ile ilgili bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir.

6.  Rekreasyon yönetimi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir.
7. Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilir ve yönetebilir.
8.  Rekreasyon yönetimi alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
9.  Rekreasyon yönetimi alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilir.
10.  Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilir ve bunları uygulayabilir.




Kariyer Olanakları

 Bölümü başarıyla bitirip mezun olan öğrenciler öncelikle almış oldukları eğitim ile rekreasyon işletmeleri başta olmak üzere;

• Temalı parklarda

• Otel işletmelerinde

• Ulusal ve uluslararası havayolu işletmelerinde

• Sağlık otelciliği kapsamında kamu ve özel hastanelerde

• Diğer turizm işletmeleri içerisinde yer alan animasyon ve rekreasyon faaliyetlerini yürütebilecek orta ve üst düzey yönetici pozisyonunda istihdam olanaklarına sahiptirler.

• Ayrıca bölüm mezunları KPSS sınavından yeterli puanı alanlar Yerel Yönetimlerde (Belediyeler), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Bünyesinde (Gençlik Kampları) kamu kurumlarında da istihdam edilebilmektedirler.



Güncelleme 15.09.2022 23:21:49


22 Eylül 2023