2024 YKS sonucu ile üniversitemize kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrencilerinin dikkatine!!!

2024 YKS sonucu ile üniversitemize kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrencileri için Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavı detayları:

Tarih:

17 Eylül 2024 

Saat:

11:00-12:30 

Sınav Yeri:

Öğrencilerin kayıtlı oldukları fakülte/ yüksekokul/meslek yüksekokulu binalarında yapılacak olup sınav salonları daha sonra ilan edilecektir.

Not 1:

Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet sınavına başvuru yapmak zorunlu olmayıp sadece YDI-I (İngilizce I) ve YDI-II (İngilizce II) derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki bağlantıda bulunan formu doldurarak 8 Eylül 2024 saat 23:59'a kadar sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sınava yalnızca başvuru yapan öğrenciler girme hakkına sahiptir. 

Başvuru Linki

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDa1cOlsdgvyUCjCm3IcXxDfT5MoYZd9RqtGAqo414TvQieA/viewform?usp=sharing

Not 2:

Daha önce başka bir üniversitede söz konusu Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) derslerini başarı ile tamamladıklarını kanıtlayan belgeleri VEYA son üç yılda yapılan merkezi İngilizce sınavlarından (YDS, YÖKDİL. TOEFL vb.) birinden en az 50 ve dengi puan aldıkları gösteren belgeyi kullanarak bu derslerden muaf tutulmak isteyen öğrenciler ilgili evrakları kendi bölümlerine ibraz etmeleri gerekmektedir.  Bu öğrencilerin muafiyet sınavına başvurmalarına gerek yoktur. 

Not 3: 

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileri hazırlık sınıfı okumak zorunda oldukları için bu bölümlerdeki öğrencilerin Hazırlık Sınıfı Muafiyet sınavı 12 Eylül’de yapılacak olup yukarıda belirtilen FORMU DOLDURMALARINA GEREK YOKTUR. Bu bölümlerde okuyayacak olan öğrenciler YDI-I (İngilizce I) ve YDI-II (İngilizce II) derslerini almamaktadırlar. 


İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine!!!

2024 YKS sonucu ile üniversitemize kayıt yaptıran İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileri VEYA bir önceki yıl zorunlu hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayamayan öğrenciler için Zorunlu Hazırlık Muafiyet sınavı detayları:

Tarih:

12.09.2024        

Saat:

1. Kısım: 9:30-12:30 

 2. Kısım: 13:30-14:30   

Sınav Yeri:

Sınav Yeri: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binası - Zemin Kat - Z1, Z2, Z6 VE Z7 kodlu sınıflar

Not:

Ayrıca, 2024 YKS puanı ile üniversitemize kaydolan ya da bir önceki yıl zorunlu hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayamayan İngilizce Mütercim Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri öğrencileri zorunlu hazırlık eğitiminden muaf olmak için son üç yılda yapılan merkezi İngilizce sınavlarından (YDS, YÖKDİL. TOEFL vb.) birinden en az 65 ve dengi puan aldıkları gösteren veya daha önce başka bir üniversitede hazırlık eğitimi aldığını kanıtlayan belgeleri ibraz etmek zorundadır. Zorunlu hazırlık eğitiminden muaf olmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki bağlantıda mevcut olan Microsoft Word dosyasını eksiksiz doldurarak ve yukarıda belirtilen belgeleri ibraz ederek, 'basvuruyadyo@osmaniye.edu.tr' adresine en geç 09.09.2024 tarihi saat 23.59'a kadar mail atmaları veya Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine bu belgeleri elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Zorunlu Hazırlık Eğitimi Muafiyet Formuna Ulaşmak için Tıklayın.

Gerekli duyurular Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasında yapılacak olup düzenli olarak sitemizi takip etmeniz tavsiye edilir.

İletişim: yadyo@osmaniye.edu.tr

Dahili telefon: 4302



Güncelleme 28.08.2024 10:27:33



 

27.08.2024 Görüntülenme Sayısı: 3217