Akademisyenimizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği
- Ãœniversitemiz
- Haberler
- Akademisyenimizin AraÅŸtırmacı Olarak Yer AldıÄ...
Fakültemiz Gıda MühendisliÄŸi Bölümü ArÅŸ. Gör. Dr. Tülin Eker'in araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "Yer Fıstığı KabuÄŸundan YeÅŸil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser ÖzelliÄŸinin Saptanması" baÅŸlıklı proje, TÜBÄ°TAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. |
Önerilen projede, Osmaniye ilinin önemli bir tarımsal atığı olan yer fıstığı kabuÄŸundan, çevre dostu yeÅŸil teknolojiler kullanılarak ticari öneme sahip ve biyoaktif özellikleri belirlenen luteolin açısından zengin bir ürün ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca, luteolinin proniyozom teknolojisi ile stabilitesinin ve çeÅŸitli alanlarda kullanılabilirliÄŸinin artırılması ve saÄŸlık üzerindeki etkilerinin in vivo düzeyde incelenmesi planlanmakta olup; bu sayede, yer fıstığı kabuÄŸundan katma deÄŸeri yüksek bir ürün elde edilmesi amaçlanmaktadır. Doç. Dr. Pınar KadiroÄŸlu Kelebek (Adana Alparslan TürkeÅŸ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ATÜ) tarafından yürütülecek olan projenin ekibinde Prof. Dr. HaÅŸim Kelebek (ATÜ), ArÅŸ. Gör. Dr. Tülin Eker (OKÜ) ve Doç. Dr. Evin Ä°ÅŸcan (Ä°zmir Biyotıp ve Genom Merkezi) yer alıyor. (Haberin detayları için tıklayınız...) |