GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
|||||||||
1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB801 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB805 |
SEMİNER (SEMINAR)* |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GMB853 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS)** |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMBSEC1YY |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) |
S |
9 |
0 |
0 |
9 |
9 |
18 |
TOPLAM |
16 |
0 |
0 |
16 |
12 |
30 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB805 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB801, GMB853 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
**İkinci dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB853 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB801, GMB805, kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
|||||||||
1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB809 |
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMB811 |
GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB813 |
GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMB815 |
FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMB817 |
GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMB819 |
GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMB821 |
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMB823 |
TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMB825 |
EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMB827 |
GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMB829 |
SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMB831 |
YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
13 |
GMB833 |
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMB835 |
SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
15 |
GMB837 |
GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
16 |
GMB839 |
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
17 |
GMB841 |
GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM) |
S |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
18 |
GMB843 |
GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS) |
S |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
19 |
GMB845 |
KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
20 |
GMB847 |
BESLENME (NUTRITION) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
21 |
GMB849 |
ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
22 |
GMB851 |
GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB802 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB806 |
SEMİNER (SEMINAR)* |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GMB856 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS** |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMBSEC2YY |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) |
S |
9 |
0 |
0 |
9 |
9 |
18 |
TOPLAM |
16 |
0 |
0 |
16 |
9 |
30 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB806 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB802, GMB856 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
**İkinci dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB856 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB802, GMB856, GMB806 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
|||||||||
1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB810 |
HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMB812 |
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB814 |
RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMB816 |
FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMB818 |
İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMB820 |
ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMB822 |
TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMB824 |
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMB826 |
DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMB828 |
ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMB830 |
PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMB832 |
DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
13 |
GMB834 |
SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMB836 |
GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
15 |
GMB838 |
YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
16 |
GMB840 |
İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
17 |
GMB842 |
GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
18 |
GMB844 |
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
19 |
GMB846 |
ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
20 |
GMB848 |
FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
21 |
GMB850 |
ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
22 |
GMB852 |
GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
23 |
GMB854 |
GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF/3. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB803 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB807 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF/4. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB804 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB808 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
Ders listesinin yazdırılabilir formu için tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 19.11.2024
Görüntülenme Sayısı: 158