GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB801

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB805

SEMİNER (SEMINAR)*

Z

0

0

0

0

0

6

3

GMB853

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS)**

Z

3

0

0

3

3

6

4

GMBSEC1YY

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES)

S

9

0

0

9

9

18

TOPLAM

16

0

0

16

12

30

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB805 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB801, GMB853 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

**İkinci dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB853 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB801, GMB805, kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB809

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

2

GMB811

GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMB813

GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMB815

FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

5

GMB817

GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

6

GMB819

GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMB821

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

8

GMB823

TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS)

S

3

0

0

3

3

6

9

GMB825

EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

10

GMB827

GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION)

S

3

0

0

3

3

6

11

GMB829

SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS)

S

3

0

0

3

3

6

12

GMB831

YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS)

S

3

0

0

3

3

6

13

GMB833

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMB835

SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE)

S

3

0

0

3

3

6

15

GMB837

GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

16

GMB839

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

17

GMB841

GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM)

S

4

0

0

4

4

6

18

GMB843

GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS)

S

4

0

0

4

4

6

19

GMB845

KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

20

GMB847

BESLENME (NUTRITION)

S

3

0

0

3

3

6

21

GMB849

ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS)

S

3

0

0

3

3

6

22

GMB851

GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB802

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB806

SEMİNER (SEMINAR)*

Z

0

0

0

0

0

6

3

GMB856

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS**

Z

3

0

0

3

3

6

4

GMBSEC2YY

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES)

S

9

0

0

9

9

18

TOPLAM

16

0

0

16

9

30

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB806 SEMİNER dersini seçmeyecek,  GMB802, GMB856 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

**İkinci dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB856 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek,  GMB802, GMB856, GMB806 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI  SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB810

HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

2

GMB812

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMB814

RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMB816

FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

5

GMB818

İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

6

GMB820

ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMB822

TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

8

GMB824

YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

9

GMB826

DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING)

S

3

0

0

3

3

6

10

GMB828

ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

11

GMB830

PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

12

GMB832

DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

13

GMB834

SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMB836

GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS)

S

3

0

0

3

3

6

15

GMB838

YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

16

GMB840

İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

17

GMB842

GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING)

S

3

0

0

3

3

6

18

GMB844

GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION)

S

3

0

0

3

3

6

19

GMB846

ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS)

S

3

0

0

3

3

6

20

GMB848

FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS)

S

3

0

0

3

3

6

21

GMB850

ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

22

GMB852

GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS)

S

3

0

0

3

3

6

23

GMB854

GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



2. SINIF/3. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB803

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB807

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



2. SINIF/4. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB804

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB808

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders listesinin yazdırılabilir formu için tıklayınız



Güncelleme Tarihi: 19.11.2024



 

Görüntülenme Sayısı: 158