GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ
GÜZ GİRİŞLİLER 1. SINIF
1. SINIF (GÜZ) 1. SINIF (BAHAR)
DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS
GMBYLU1703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6 GMBYLU2703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6
GMB551 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH METHODS AND PUBLICATION ETHICS) Z 3 0 0 3 3 6 GMB502 SEMİNER (SEMINAR) Z 0 0 0 0 0 6
GMBSEC1YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) S 9 0 0 9 9 18 GMBSEC2YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) S 9 0 0 9 9 18
Zorunlu 7 0 0 7 3 12 Zorunlu 4 0 0 4 0 12
Seçmeli 9 0 0 9 9 18 Seçmeli 9 0 0 9 9 18
Toplam 16 0 0 16 12 30 Toplam 13 0 0 13 9 30
GMBSEC1YY SEÇMELİ DERS GRUP I S 9 0 0 9 9 18 GMBSEC2YY SEÇMELİ DERS GRUP II S 9 0 0 9 9 18
GMB507 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB504 HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB509 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB506 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB511 GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) S 3 0 0 3 3 6 GMB508 RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6
GMB513 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB512 FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB515 GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB514 İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB517 GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB 518 ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB521  TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB520  TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB523 TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS) S 3 0 0 3 3 6 GMB522 YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB525  EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB524 DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING) S 3 0 0 3 3 6
GMB527 GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION) S 3 0 0 3 3 6 GMB526 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6
GMB529 SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB528 PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB531 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB530 DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB533 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB532 SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB535 SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE) S 3 0 0 3 3 6 GMB540 GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS) S 3 0 0 3 3 6
GMB541 GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB542 YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6
GMB543 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB544 İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) S 3 0 0 3 3 6
GMB545 GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM) S 4 0 0 4 4 6 GMB546 GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING) S 3 0 0 3 3 6
GMB547 GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS) S 4 0 0 4 4 6 GMB548 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION) S 3 0 0 3 3 6
GMB553 KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) S 3 0 0 3 3 6 GMB550 ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) S 3 0 0 3 3 6
GMB555 BESLENME (NUTRITION) S 3 0 0 3 3 6 GMB560 FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS) S 3 0 0 3 3 6
GMB557 ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB562 ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB559 GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB564 GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS) S 3 0 0 3 3 6
GMB 566 GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS) S 3 0 0 3 3 6
BAHAR GİRİŞLİLER 1. SINIF
1. SINIF (BAHAR) 1. SINIF (GÜZ)
DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS
GMBYLU2703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6 GMBYLU2703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6
GMBSEC2YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) S 12 0 0 12 12 24 GMB501 SEMİNER (SEMINAR) Z 0 0 0 0 0 6
GMB551 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH METHODS AND PUBLICATION ETHICS) Z 3 0 0 3 3 6
GMBSEC1YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) S 6 0 0 6 6 12
Zorunlu 4 0 0 4 0 6 Zorunlu 7 0 0 7 3 18
Seçmeli 12 0 0 12 12 24 Seçmeli 6 0 0 6 6 12
Toplam 16 0 0 16 12 30 Toplam 13 0 0 13 9 30
GMBSEC2YY SEÇMELİ DERS GRUP II S 12 0 0 12 12 24 GMBSEC1YY SEÇMELİ DERS GRUP I S 9 0 0 9 9 12
GMB504 HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB507 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB506 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB509 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB508 RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6 GMB511 GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) S 3 0 0 3 3 6
GMB512 FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB513 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB514 İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB515 GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB 518 ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB517 GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB520  TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB521  TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB522 YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB523 TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS) S 3 0 0 3 3 6
GMB524 DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING) S 3 0 0 3 3 6 GMB525  EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB526 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6 GMB527 GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION) S 3 0 0 3 3 6
GMB528 PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB529 SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB530 DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB531 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB532 SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6 GMB533 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB540 GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS) S 3 0 0 3 3 6 GMB535 SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE) S 3 0 0 3 3 6
GMB542 YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES) S 3 0 0 3 3 6 GMB541 GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB544 İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) S 3 0 0 3 3 6 GMB543 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) S 3 0 0 3 3 6
GMB546 GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING) S 3 0 0 3 3 6 GMB545 GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM) S 4 0 0 4 4 6
GMB548 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION) S 3 0 0 3 3 6 GMB547 GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS) S 4 0 0 4 4 6
GMB550 ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) S 3 0 0 3 3 6 GMB553 KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) S 3 0 0 3 3 6
GMB560 FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS) S 3 0 0 3 3 6 GMB555 BESLENME (NUTRITION) S 3 0 0 3 3 6
GMB562 ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS) S 3 0 0 3 3 6 GMB557 ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB564 GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS) S 3 0 0 3 3 6 GMB559 GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) S 3 0 0 3 3 6
GMB 566 GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS) S 3 0 0 3 3 6
GÜZ VE BAHAR GİRİŞLİLER 2. SINIF
2. SINIF (GÜZ) 2. SINIF (BAHAR)
DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS DERSİN KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Z/S T U L TS K AKTS
GMBYLU3703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6 GMBYLU4703 UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) Z 4 0 0 4 0 6
GMBYLTEZ101 YÜKSEK LİSANS TEZİ (MASTER THESIS) Z 0 0 0 0 0 24 GMBYLTEZ201 YÜKSEK LİSANS TEZİ (MASTER THESIS) Z 0 0 0 0 0 24
Toplam 4 0 0 4 0 30 Toplam 4 0 0 4 0 30
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ                
ULUSAL KREDİ AKTS KREDİ                
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken 3 90                
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken 18 30                
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN 21 120                
<grammarly-desktop-integration data-grammarly-shadow-root="true"></grammarly-desktop-integration>

Görüntülenme Sayısı: 98