Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü Sanayi-Akademik Proje Destekleri Bilgilendirme Etkinliği
Ekleme Tarihi :01.12.2022 12:59 Güncelleme Tarihi: 01.12.2022 12:59 Görüntüleme Sayısı :631
Üniversite-Sanayi Ä°ÅŸ BirliÄŸi KoordinatörlüÄŸü tarafından Sanayi-Akademik Proje Destekleri Bilgilendirme etkinliÄŸi düzenlendi.

Sanayi-Akademik proje destekleri bilgilendirme etkinliklerinin ilki 29.11.2022 tarihinde Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Kadirli Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler Fakültesi ve Kadirli Meslek Yüksekokulunda gerçekleÅŸtirildi. 

Bilgilendirme etkinliÄŸine Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Karadana, iÅŸ dünyasından temsilciler, üniversitemiz akademik personeli ve öÄŸrenciler katılım saÄŸladı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü ve Üniversite-Sanayi Ä°ÅŸbirliÄŸi Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve koordinatörlükte görevli Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hacer Ä°çen, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Muhammed Ordu, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Burak Güher, ÖÄŸr. Gör. Nihat Kaya ve ÖÄŸr. Gör. Osman Alaman tarafından yürütülen etkinlikte TÜBÄ°TAK, KOSGEB ve DOÄžAKA tarafından desteklenen proje türleri sanayi temsilcileri, akademik personel ve öÄŸrencilere tanıtıldı.

Bilgilendirme etkinliÄŸinde Üniversite-Sanayi Ä°ÅŸbirliÄŸi Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Üniversiteler tarafından üretilen bilginin sanayi ile buluÅŸturulması ve bilgi temelinde yapılan araÅŸtırma-geliÅŸtirme faaliyetleri ile yüksek katma deÄŸerli ürün elde edilebilmesi ve ürün geliÅŸtirme faaliyetlerinin sürdürülebilirliÄŸinin saÄŸlanması açısından üniversite-sanayi iÅŸbirliÄŸinin tesis edilmesi gerekmektedir” ifadeleriyle üniversite-sanayi iÅŸbirliÄŸinin önemine deÄŸindi.
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema