Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliklerine Katkı Sağladı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası"...
Ekleme Tarihi :07.06.2022 10:56
Güncelleme Tarihi: 27.05.2022 00:00
Görüntüleme Sayısı :762
Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademik personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluşturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.
Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını başlıklı panele geçildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Girişimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği’; Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir Öğretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi’ başlıklı sunumları yaptı.
Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) Akademik Danışmanlık Akademik Takvim Uyum Programı Burslar ve Krediler Ders Listeleri, Kredilendirme ve İçerikler Yatay ve Dikey Geçiş Çift Anadal Programları (ÇAP) Yan Dal Programları Kısmi Zamanlı Öğrenci Lisans Ders Programları Lisansüstü Programlar Öğrenci Konseyi Öğrenci Kulüpleri Staj-Uygulama Öğrenci Memnuniyet Anketi Mezun Bilgi Sistemi ve Mezun GörüşleriKalite
Kalite Komisyonu Kalite Politikası Organizasyon Şeması Paydaşlarımız Formlar / Dilekçeler Stratejik Plan Öz Değerlendirme Kalite El Kitabı Yönetmelikler Yönergeler İş Akış Şeması İç Kontrol Hassas Görevler Riskler Birim Görev Tanımları Personel Görev Tanımları Süreç Kartları Hizmet Envanteri Kamu Hizmet Standartı İş Sağlığı Güvenliği İç Yönergesi Acil Durum Eylem Planı
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.