Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir'den Yeni bir TÜBİTAK Projesi

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir'in yürütücü olarak TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında sunduğu "Florür-dışındaki Halojenler ve Süperkritik Akışkan yardımıyla tek adımlı MXene sentezi, Süperkapasitör ile SERS Uygulamaları" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Proje süresince, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mesut Akgün ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan Dr. Öğr. Üyesi Ümran Kurtan danışman olarak, Erciyes Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Menekşe Şakir ve yine üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Eda Akgül araştırmacı olarak destek verecek ve proje kapsamında da 2 bursiyer desteklenecek.

Proje hakkında konuşan Doç. Dr. Müslüm Demir, "2010'da Nobel ödülü alan Grafenin istisnai özellikleri nedeniyle, yeni iki boyutlu (2D) malzemeler üzerine yoğun çalışmalar, son hızla devam etmektedir. Şüphesiz bunlardan en çok üyesi olan, üzerinde en çok çalışma yapılan ve uygulaması en geniş olan iki boyutlu (2D) geçiş metal karbür, nitrür veya karbünitrürler MXene'lerdir. MXene'ler muhteşem fiziksel, kimyasal, elektrokimyasal ve morfolojik özelliklerinden dolayı elektromanyetik girişim korunma, fotokataliz, elektrokataliz, süperkapasitörler, lityum iyon pil ve biyosensör gibi çeşitli uygulamalarda geniş şekilde kullanılır. Bu bağlamda, tek adımda, çevreye duyarlı şekilde sentezlenecek MXene malzemeleri Surface-Enhanced Raman Scattering (SERS) ve Süperkapasitör alanlarında uygulanacaktır." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmalarının desteklenerek bilim insanlarımızın en iyi şekilde çalışmalarını saplayan Kariyer Geliştirme Programı'nda üniversitemizden bir öğretim üyemizin yer alması bizleri memnun etmiştir. Başarılı çalışmalarından dolayı öğretim üyemizi tebrik ediyorum." dedi. (Haberin kaynağı için tıklayınız... )

14 Aralık 2022 (Bu haber 342 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
muhdekanlik@osmaniye.edu.tr