Akademisyenimizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği

Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Tülin Eker'in araştırmacı olarak yer aldığı "Yer Fıstığı Kabuğundan Yeşil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser Özelliğinin Saptanması" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Önerilen projede, Osmaniye ilinin önemli bir tarımsal atığı olan yer fıstığı kabuğundan, çevre dostu yeşil teknolojiler kullanılarak ticari öneme sahip ve biyoaktif özellikleri belirlenen luteolin açısından zengin bir ürün ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca, luteolinin proniyozom teknolojisi ile stabilitesinin ve çeşitli alanlarda kullanılabilirliğinin artırılması ve sağlık üzerindeki etkilerinin in vivo düzeyde incelenmesi planlanmakta olup; bu sayede, yer fıstığı kabuğundan katma değeri yüksek bir ürün elde edilmesi amaçlanmaktadır.

Doç. Dr. Pınar Kadiroğlu Kelebek (Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ATÜ) tarafından yürütülecek olan projenin ekibinde Prof. Dr. Haşim Kelebek (ATÜ), Arş. Gör. Dr. Tülin Eker (OKÜ) ve Doç. Dr. Evin İşcan (İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi) yer alıyor. (Haberin detayları için tıklayınız...)

28 Haziran 2024 (Bu haber 81 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
mdbfdekanlik@osmaniye.edu.tr