Bölümümüzde Yüksek Lisans Tez Savunması Yapıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Yüksek Lisans öğrencimiz Kübra Songül MERT  yüksek lisans tezini başarıyla savundu.

Matematik Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Durmuş YARIMPABUÇ’un danışmanlığında tez çalışmasını tamamlayan Kübra Songül MERT, " Zamana Bağlı Lazer Isı Kaynağı ile Yarı Sonsuz Fonksiyonel Dereceli Bir Cismin Hiperbolik Isı İletiminin Yarı-Analitik Çözümü” başlıklı tezini savundu. Tez savunması, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Baran AYDIN'ın katılımlarıyla Matematik Bölümü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Tezde, zamana bağlı bir lazer ısı kaynağının etkisi altında yalıtılmış yarı-sonsuz fonksiyonel olarak derecelendirilmiş cismin hiperbolik ısı iletimi yarı-analitik olarak çözülmüştür.  Sabit olduğu düşünülen termal gevşeme parametresi dışında, cismin malzeme özelliklerinin eksenel yönde üstel olarak değiştiği varsayılmıştır. Sabit güç kaynağı, anlık kaynak ve lazer darbesi şeklinde alınan lazer ısıtma, dahili bir ısı kaynağı olarak kabul edilmiştir. Bu koşullar altında elde edilen kısmi diferansiyel denklem, Laplace uzayında Bessel fonksiyonları, parametrelerin değişimi yöntemi ve Gauss kareleme yöntemleri kullanılarak çözülmüştür. Fiziksel uzaydaki çözüm, modifiye edilmiş Durbin yöntemi kullanılarak bulunmuştur.

Başarılı öğrencimizi yeni ünvanı için kutlar, kendisine sağlıklı ve mutlu bir gelecek dileriz.

28 Aralık 2022 (Bu haber 324 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Matematik Bölümü D Blok / Osmaniye
matematik@osmaniye.edu.tr