Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Toplumsal Katkı İç Değerlendirme Alt Komisyonu Toplantısı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Toplumsal Katkı İç Değerlendirme Alt Komisyonu 3 aylık değerlendirme toplantısını 25 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 11.00’da MS Teams Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirdi. Toplantıya Toplumsal Katkı İç Değerlendirme Alt Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep TEKİN BABUÇ, Üyeler; Dr. Öğr. Üyesi Sümeyra Mihrap İLTER, Dr. Öğr. Üye. Didem OVALI DÖNDAŞ, Dr. Öğr. Üye. Metin ÖZŞAHİN, Dr. Öğr. Üye. Emrah YAVUZ, Dr. Öğr. Üye. Kemal BALIKÇI, Dr. Öğr. Üyesi Aybala TAZEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Zeynep SÖNMEZ ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Müzeyyen AKÇA katıldı.

Söz konusu toplantıda;

1. 2022 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu’nda Toplumsal Katkı başlığına ilişkin iyileşmeye açık yönlere dair öneriler incelenmiştir. Bu bağlamda yapılmış olan öneriler şu şekildedir;

- Toplumsal, kültürel ve sanatsal alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlarla yapılan toplantı sayısının artırılması.

- Yoksulluk, sağlık, eğitim, kadın hakları, çevre, kalkınma, insan hakları vb. sosyo-ekonomik sorunlara yönelik yapılan konferans, seminer, sempozyum sayısının artırılması.

- Üniversite öğrencilerine, mezun öğrencilere ve halka yönelik düzenlenen kurs sayısının artırılması.

- Bölgenin ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılan araştırma sayısının artırılması.

2. İyileştirilmeye açık olarak belirtilen toplantı, eğitim, konferans, seminer, sempozyum, kurs, araştırma ve proje faaliyetleri konusunda birimlerle istişarede bulunabilmek ve toplumsal katkı alanına giren çalışmalar konusunda karşılıklı bilgi alış-verişini kolaylaştırabilmek adına Fakülte/Yüksek Okul düzeyinde, Rektörlüğe bağlı diğer birimler için birim düzeyinde Toplumsal Katkı alanı temsilcilerinin belirlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.
3. Bununla birlikte, birimlerin toplumsal katkı faaliyetlerine ilişkin halihazırda yaptıkları çalışmaların iç ve dış paydaşlar görünür hale gelmesini sağlayan, birim web sitelerinde bulunan Toplumsal Katkı sekmesinin daha sistemli ve aktif bir şekilde kullanılması ve yapılan Toplumsal Katkı faaliyetlerinin kanıtları ile bu sekmeye aktarılması için birimlere bu konunun önemine ilişkin bir resmi yazının iletilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Yukarıda bahsedilen Toplumsal Katkı Fakülte/Yüksekokul/Birim temsilcilerinin belirlenmesi ile Toplumsal Katkı faaliyetlerinin koordinasyonu ve ilgili sekmeye aktarılmasının teşviki ve takibi de kolaylaşacaktır.
4. Toplumsal Katkı Faaliyetlerinin Fakülte/Yüksekokul/Birim temsilcileri aracılığı ile belirli aralıklarla raporlanması ve Kalite Koordinatörlüğü aracılığı ile Toplumsal Katkı Alt Komisyonu’na iletilmesi de izleme ve raporlama süreçlerinin kolaylaştırılması açısından önemlidir. Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 6 aylık sürelerle bu faaliyetlere ilişkin sayısal bilgi istendiği belirtilmiştir. Ancak bu raporlamalarda Toplumsal Katkı faaliyetlerinin detayına (Toplantının niteliği, tarihi, katılımcı sayısı, hangi Toplumsal Katkı Alanı ile ilişkili olduğu v.b.) ilişkin bilgi aktarılmadığı hususuna istinaden Toplumsal Katkı faaliyetlerinin raporlanmasına ilişkin kısa bir formun oluşturulmasının faydalı olacağı düşünülmektedir.
5. Bu önerilere ek olarak, birimlerin Toplumsal Katkı faaliyeti alanına giren etkinliklere ilişkin yazışmalarında ilgili faaliyetin Toplumsal Katkı faaliyeti olduğunun belirtilmesi ve bu şekilde bir ilişkilendirme yapılmasının Üniversite genelinde gerçekleştirilen Toplumsal Katkı faaliyetlerinin tespiti ve raporlanması açısından önemli olduğu düşünülmektedir.
Yukarıda bahsedilen bu hususlar ve önerilere ilişkin gelişmelerin ve izleme faaliyetlerine ilişkin önerilerin bir sonraki toplantıda ele alınmasına karar verilmiş ve gelecek toplantının 2023 yılı Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Katılımcılardan gelen soruların yanıtlandığı, dilek ve önerilerin alındığı toplantı yaklaşık 60 dakika sürmüştür.

15 Ekim 2023 (Bu haber 205 defa görüntülendi)
İletişim
Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
kalite@osmaniye.edu.tr