Yüksekokulumuz Tarafından Online Kariyer Günleri Düzenlendi

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Online Kariyer Günleri 25-26-27 Mayıs 2021 tarihlerinde 6 oturum şeklinde Covid-19 Pandemi sürecinde çevrim içi olarak Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilirken aynı anda resmi Instagram sayfası @okukadirlimyo adresinden canlı olarak yayınlandı.

Düzenlenen programda 1. oturumda “Pandemi Sürecinde ve Sonrasında Sağlık” başlıklı söyleşi  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan DAYANGAÇ’ın moderatörlüğünde Microsoft Teams üzerinden yapıldı. Söyleşinin Konuğu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha SELAMOĞLU oldu. Sayın SELAMOĞLU pandemi sürecindeki stres faktörlerinden, korunma yollarından, pandemi sürecinde ve sonrasında sağlıklı beslenmenin öneminden ayrıca Koronavirüs’e karşı aşının ve aşılanmanın öneminden bahsetti.

Online Kariyer Günleri açılış programının ardından “Mobil Cihaz Teknolojilerinde Kariyer Planlama” başlıklı 2. oturum gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü Yüksekokulumuz Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tuncay ALTUN yaparken konuk olarak Mobil Cihazlar Teknik Servis Uzmanı Selçuk Durmuş katıldı.

3. oturumun konukları teknoloji, inovasyon, ve girişimciliğin merkezi Çukurova Üniversitesi TEKNOKENT’den Öğr. Gör. Abdülvahap SAYGIN ve Bilgisayar Mühendisi İzzet ÖZÜÇARGİL oldu. Söyleşinin konu başlığı “Günümüz Bilgisayar Teknolojileri ve İnternet Güvenliği” olurken oturumun moderatörlüğünü Yüksekokulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör.Tamer ATÇIOĞLU yaptı.

Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İlyas ALADAĞ’ın moderatörlüğünde de “Güneş Enerjisi ve Enerjinin Dijitalleşmesi” başlıklı 4. oturumumuz yapıldı. Söyleşinin konuğu, OZ Energy A.Ş. Yönetici Ortağı Ömer KOÇ oldu.

Etkinlik kapsamında 5. oturumun moderatörlüğünü Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sultan EROL AYGÜN yaparken “Hayatım Sigortalı” konu başlığıyla konuğu Kadirli Eskimez Sigorta Yöneticisi Suat ESKİMEZ oldu.

Yüksekokulumuz Online Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında kapanış oturumu Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa SEVİNDİK'in moderatörlüğünde “Teknolojik gelişmeler ve Endüstri 5.0” konu başlığında Doç. Dr. Bülent YANIKTEPE ile gerçekleştirildi. Sayın YANIKTEPE özellikle günümüzde teknolojik gelişmelerden, inovatif yaklaşımlardan ve daha konforlu bir hayatın gereklerini yerine getirmek için üretim bazında gelişmelerden bahsetti.

Online Kariyer Günleri etkinliğimiz Yüksekokulumuz Akademik Personelinin özverili çalışmaları, kıymetli konuklarımızın dolu dolu paylaşımları ve siz değerli öğrencilerimizin katılımlarıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Söyleşiler sonunda tüm konuklara paylaştıkları kıymetli bilgiler için ayrı ayrı teşekkür edildi.

30 Mayıs 2021 (Bu haber 1240 defa görüntülendi)
Şehit Kansu Küçükateş Mh. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Cd. No.8 80760 Kadirli/Osmaniye
kadirlimyo@osmaniye.edu.tr