TÜBİTAK Başkanı, “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” Başlıklı Açılış Dersi Verdi
Üniversitemizin 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı kapsamında üniversitemize gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” başlıklı açılış dersi verdi.

Programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz başta olmak üzere Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı J. Albay Can Altundarak, Osmaniye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü V. İrfan Remzi Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, OOSB Müdürü Musa Gönül,  üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrencilerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleştirilen “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” açılış dersi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Programa, üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Zeynep Şekeroğlu ile Mehmet Enes Erat'ın müzik dinletisi ile devam edildi. Daha sonra Fakültemiz Biyoloji Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda İklim Elçisi olan Beyza Güroğlu konuşma yaptı.

Üniversitemiz İklim Elçisi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Beyza Güroğlu, süreç içerisinde 209 üniversitenin tamamı kendilerini temsil edecek İklim Elçisini belirlemiş ve resmi olarak Bakanlığa bildirmiştir. Genç İklim Elçileri ile ülkemizdeki tüm üniversitelerin yeşil ve iklim dostu olması sürecinin başlatılması, yeşil dönüşümün bilim yuvası olan üniversitelerden çevresine yayılması ve iklim değişikliği farkındalığının oluşturulması amaçlanmıştır.” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ülkemizdeki mevcut bilimsel araştırma geliştirme kapasitesini destekleyerek yenilikçi toplum hedefine ulaşma noktasında çok önemli çalışmalara imza atan bir kurum olduğundan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasında şunları ifade etti; “TÜBİTAK, ulusal öncelikler doğrultusunda gerçekleştirdiği akademik destek programları ve etkinlikler sayesinde ülkemizin giderek güçlenen bilimsel ve teknolojik yenileşme sürecinde yaşamsal bir rol oynamaya devam etmekte ve Türkiye’nin ulusal teknoloji atılımlarına liderlik etmektedir. Bu süreçte elbette kurumsal kapasiteyi etkileyen birçok etken bulunmakla beraber kurumun yönetim ve liderliği de çok önemli etkilere sahiptir. Bu noktada, göreve geldiği günden bu yana, TÜBİTAK’ta olması gereken dönüşümü sağlayarak, kurumu,  katılımcı ve paylaşımcı vizyon doğrultusunda yapılandırarak somut çıktılara imza atan kıymetli başkanımız sayın Prof. Dr. Hasan Mandal hocamızı üniversitemizde konuk etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Kendisine yoğun çalışma programı içerisinde davetimize olumlu cevap vererek aramızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” başlıklı açılış dersi için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal sahneye çıktı.

Prof. Dr. Hasan Mandal, “19. Yüzyıldan günümüze değin iklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın geleceğimizin en büyük güçlüğü olacağı ve gıdadan ulaşıma pek çok alanda değişimler getireceği açıktır. İklim değişikliğinin etkilerinin hafifletilmesine yönelik ülkeler ve uluslararası kuruluşlar yeni düzenlemeler getirecektir. Bu düzenlemelerin ülkemize üretim, tarım, gıda, enerji ve çevre alanlarında yansımaları olacaktır.” diye konuştu.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a günün anısına çiçek ve plaket takdim etti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise çiçeği Üniversitemiz İklim Elçisi Beyza Güroğlu’na takdim etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış dersi programı sonrasında  üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarında incelemelerde bulundu. Üniversitemiz elektrikli aracı çalışmaları hakkında araç çalışma ekibi öğrencilerimizden bilgi aldı.
26 Ekim 2022 (Bu haber 479 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE