Fakültemizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek

Yürütücülüğünü üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Eyyüp Tel’in yaptığı “Temel Bilimlerde Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” isimli proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

TÜBİTAK’ın 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği programı kapsamında kabul edilen projenin Düzenleme Kurulu’nda, üniversitemizden Prof. Dr. Eyyup Tel, Doç. Dr. Yusuf Zalaoğlu, Doç. Dr. Fuat Bozok, Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Sedefoğlu, Çukurova Üniversitesinden Doç. Dr. Tamer Doğan, Prof. Dr. Hatıra Taşkın, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Gökhan Baktemur ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Doç. Dr. Zeynep Ergün yer alıyor ve 30 Ekim–5 Kasım 2022 tarihleri arasında üniversitemizde “Eğitmen” olarak bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından planlanan ve dört üniversitenin iş birliği ile gerçekleştirilecek projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren projenin yürütücüsü  üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Eyyup Tel, etkinliğin amacı ve kapsamı ile ilgili konuşmasında projenin en önemli amacının Osmaniye ve bölgede Fen Bilimleri alanında eğitim almakta olan önlisans, lisans ve lisansüstü araştırmacıların Bilimsel Proje önerisi hazırlama, sunma ve yürütme kabiliyetlerinin geliştirilmesi olduğunu belirtti. Üniversitelerde verilen Fen Bilimleri derslerinin öğrencilere zaman zaman soyut, karmaşık ve zor geldiğini  bu sebeple öğrencilerin Fen Bilimleri alanına karşı olumsuz tutum geliştirdiğini  ve bunun bir sonucu olarak da bu alanda TÜBİTAK’a yeterli sayıda ve nitelikte proje sunulamadığını, bu program ile katılımcıların alanında uzman öğretim elemanları tarafından eğitileceğini  ve öğretim üyelerinin sahip olduğu uluslararası nitelik ve becerilerin öğrencilere ve araştırmacılara doğrudan aktarılabileceğini ifade etti.

25 Eylül 2022 (Bu haber 639 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE