Karamanoğlu Mehmet Bey ve Türk Dil Bayramı Konferansı
Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe’yi resmi dil ilan edişinin 745. Yıl dönümü nedeniyle Üniversitemiz kulüplerinden Kültür ve Edebiyat Kulübü, “Karamanoğlu Mehmet Bey ve Türk Dil Bayramı” başlıklı konferans düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demirtaş ve Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeter Torun Öğretmen sunum yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, “Türkçenin resmi dil oluşunun ilanı niteliğindeki fermanın 745. yılında, Yahya Kemal’in “Türkçem, ağzımda anamın ak sütü gibidir” veciz sözleriyle tanımladığı Türk dili, dünyanın çok geniş bir bölümünde, farklı coğrafya ve ülkelerde, farklı lehçe ve ağızlar hâlinde yaşamaya devam etmekte ve gelecek nesillere aktarılmaktadır.” dedi. Türkçe olmazsa; Türk olmaz, Türk Milleti olmaz, Türkiye olmaz, Türk kültürü olmaz ve Türk Uygarlığı olmaz diyen Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Türkçe bizim, ortak dilimizdir, Edebiyat dilimizdir, kültür dilimizdir, resmi dilimizdir, konuşma dilimizdir ve yazı dilimizdir.” dedi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen konferansta ‘Arıyorum’ başlıklı şiiri Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. sınıf öğrencisi İrem Dinçer okudu.

Konferans teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
27 Mayıs 2022 (Bu haber 588 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE