Üniversitemizde Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından kamu ve özel sektöre yönelik olarak mühendislik, teknoloji ve yönetim bilgisi ile ilgili teknik ve becerileri kazandırmaya yönelik bir lisansüstü eğitimi olan Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programının (2. Öğretim) açılması teklifi YÖK tarafından kabul edildi.

Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programının açılması için emek sarfeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a teşekkür eden ve konuya ilişkin açıklamada bulunan Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Bu kapsamda aktif olarak çalışan veya çalışma arzusunda olan lisans mezunu kişilere ileri teknoloji sanayi kuruluşlarında ürün ve süreç tasarımı, Ar-Ge ve inovasyon, girişimcilik ve yönetme konularında liderlik ve yöneticilik rollerini üstlenebilecek vasıflar kazandırmayı amaçladık.” dedi.

Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programının Üniversitemiz için hayırlı olmasını dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise “Bu program insanlarımızı, Liderlik, Ar-Ge, Girişimcilik, Yöneticilik, Yapay Zekâ, Yapay Sinir Ağları, Veri Madenciliği, Kalite Yönetim Sistemleri, Ölçme Tekniği, İnsan kaynakları Yönetimi, Üretim Planlama, MATLAB, Yalın Üretim Teknikleri, Karar Verme Teknikleri, İnsan Kaynakları Yönetimi alanlarında kendilerini profesyonel yaşama hazırlamalarını sağlayacak.” dedi.

1 Ocak 1970 (Bu haber 1750 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
fbe@osmaniye.edu.tr