Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
İlk ve Acil Yardım

 İlk ve Acil Yardım Programı Nedir?

Bu programda okuyan öğrenciler anatomi, fizyoloji, farmakoloji gibi temel tıp bilimleri dersleri ile birlikte acil müdahale gerektiren tüm durum ve hastalıklara dair teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra deprem, yangın, sel gibi afet durumlarında arama kurtarma çalışmalarına destek verebilmek adına çeşitli uygulamalı ve teorik eğitimden geçerler.

Mezuniyet sonrasında mesleki olgunluk ve yararlılık açısından; üretkenlik ve hareketli çalışmalara yatkın olmak, bilimsel verirlerden en üst düzeyde yararlanmasını bilmek,  iyi bir iletişim becerisine sahip olmak, başkalarına yardım etmekten hoşlanmak, soğukkanlı, cesaretli, disiplinli, titiz ve sabırlı olmak gibi özellikler önemlidir.

Programın teorik ve uygulamalı derslerini ve stajını başarılı şekilde tamamlayarak mezun olan öğrenciler  “Acil Tıp Teknikeri / Paramedik” unvanına sahip olurlar.

Hastane öncesi, hasta veya yaralıya acil bakım ve kurtarma ile ilgili verebilmek, dikkatli ve soğukkanlı olmak, uygun iletişim becerisiyle hasta veya yaralının durumunu tespit etmek ve doğru tıbbi müdahaleyi uygulamak önem teşkil etmektedir. Tüm bunların yapılabilmesi için iyi eğitim almış ilk ve acil yardım/paramedik çalışanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Kampüsü D Blok 80000 Osmaniye/Türkiye
03288271000
shmyo@osmaniye.edu.tr