Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Düziçi Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 07.07.2000 tarihli kararı ile 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 bendi uyarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur.

Düziçi Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında açılan Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe Programı açılmıştır. Düziçi Meslek Yüksekokulu 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde, 17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı kanun ile kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı 2019 yılında açılmış, 11.06.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci (50) alınması uygun görülmüştür.

Öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulunmaktadır.

 




Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı

Her geçen gün daha fazla bilgi dijital ortamlarda işlenmekte, hizmete sunulmakta, taşınabilmekte ve arşivlenmektedir. Bu nedenle bilginin güvenli bir şekilde korunması ve taşınması günümüzde çok büyük önem arz etmektedir. Bilgi güvenliği, bilgiye yetkisiz erişimi engelleyerek gizliliğini sağlamak, bilginin bozulmadan bütünlüğünü ve doğruluğunu korumak ve istenildiği zaman erişilebilirliğine imkân vermektir. Bilgi güvenliği, içerisinde teknoloji (yazılım ve donanım), insan, süreç, yöntem ve metodoloji gibi birçok kavramı barındıran ve bilişim dünyası için her geçen gün önemi yükselen bir alandır. Kurum veya kuruluşlar kar etmek, katma değer sağlamak, rekabet oluşturmak ve kurumsal sürdürülebilirliği sağlayabilmek için sahip olduğu bilgiyi doğru teknolojileri doğru amaçla ve doğru şekilde kullanabilecek iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.




 


Programın Amacı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programının temel amacı, bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ve bilgisayar programcılığı alanları başta olmak üzere her alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına hem teorik hem de pratik becerileriyle cevap verebilecek nitelikli ve donanımlı meslek elemanları yetiştirmektir. 




 


Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri
1. 

Bilgi teknolojileri alanındaki temel kavramları eleştirel bir yaklaşımla değerlendiren,

2.

Problemlerin çözümüne yönelik algoritma geliştiren ve kod yazabilen,

3.

Veri Tabanı tasarımında veri güvenliği, bütünlüğü ve erişilebilirliği prensiplerini uygulayabilen ve önlemler alabilen,

4.

İnternet ve güvenlik kavramlarını tanıma, web sayfalarını grafik, animasyon ve kullanıcıyla etkileşimli, dinamik sayfalar olarak tasarlayabilen,

5.

Bilgi-Bilişim Güvenliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahip, 


6.

Ağ Güvenliği ve Tasarım Yöntemlerini Uygulayabilen, Güvenlik Denetim Süreçlerini Yönetebilen,

7.

Yönettiği network'ü, her türlü ağ içi ve ağ dışı siber tehditlerden koruyabilen,


8.

Network' deki ağ aygıtlarını güvenlik altına alabilen,


9.

Network trafiğini denetleyerek, gerekli filtreleme işlemlerini yapabilen,

Bilişim Güvenliği Teknolojisi Teknikeri yetiştirmektir.



 




Program Çıktıları
1.     
2.  
3.
4.   
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

 




Kariyer Olanakları

 Sosyal medya araçlarının gelişmesi, her türlü bilgi arayışının çevrimiçi yapılması, devletlerin, hükümetlerin, bankaların ve diğer güvenlik doğrulamasına ihtiyacı olan kurumlarında bu konuda çalışan aramasına yol açmıştır. Bu konuda aranan eleman sayısı son hızla artmıştır. Bu artışın önümüzdeki yıllarda aynı hızla devam etmesi beklenmektedir. Aynı zamanda tüm kurum ve kuruluşların teknolojiye ve bilgiye bağımlı olması bilgi güvenliğini yaşamsal öneme taşımıştır.
   Çalıştığı kurumda basit yazılım programları tasarlamak, geliştirmek, düzenlemek veya bunların onarımını yapmak; gerek donanım arızalarını gerekse de yazılım hatalarını düzenleyerek, bilgi alışverişinin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve bilgi sistemlerinin güvenlik mimari işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bilişim sistemlerinin kullanıldığı her kurum veya şirkette istihdam olanağı bulabileceklerdir.


 

22 Eylül 2023
İletişim
İrfanlı Mahallesi Dr. Selahattin Beyaz Sokak No:5A/1
03288760420
03288760419
duzicimyo@osmaniye.edu.tr