Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Başlıklı Panel Düzenlendi...
Ekleme Tarihi :29.11.2022 21:16 Güncelleme Tarihi: 29.11.2022 21:16 Görüntüleme Sayısı :616

Üniversitemiz Kadın Platformu tarafından 23 Kasım 2022 tarihinde saat 13.30’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” başlıklı panel, üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı. Düzenlenen panele üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı. Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun telgrafının okunması ile devam edilen panelin açılış konuşmasını panelin yönlendiriciliğini yapan üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç yaptı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün amacından bahseden üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, “Bugünün önemi kadınların maruz kaldığı toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet türlerine yönelik farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddet olgusunu meşrulaştıran ve makul gören her tür düşünce ve önyargı ile mücadele etmenin önemine dikkat çekmektir. Çünkü çok sayıda bilimsel araştırmanın da ortaya koyduğu üzere şiddet çok büyük oranda ailede, okulda ve toplum içerisinde öğrenilen bir olgudur. Şiddete yönelik toplumsal bakış açısını değiştirecek çalışmalar da bizden sonraki nesillerin şiddetsiz iletişimi benimsemesinde en etkili araç olacaktır.” dedi. 

Kadına yönelik şiddete ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen eğitim ve farkındalık çalışmaları sayesinde, kol kırılır yen içinde kalır, eti senin kemiği benim gibi fiziksel şiddeti çağrıştıran bakış açılarından günbegün uzaklaşıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, sözlerine şöyle devam etti. Fiziksel şiddete yönelik toplumsal farkındalığımız artsa da, şunu unutmamak gerekir ki şiddet fiziksel şiddetle sınırlı değildir. Ailede, okulda, iş yaşantısında kadınların maruz kaldığı psikolojik şiddet, sosyal şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet çoğu zaman fiziksel şiddetten çok daha kalıcı izler bırakmaktadır. Bu bağlamda biz de Kadın Platformu Koordinatörlüğü olarak düzenlediğimiz bu panel programı ile şiddetin farklı türlerine dikkat çekmek ve özellikle gençlerin yakın duygusal ilişkilerde maruz kaldığı flört şiddeti konusunda farkındalık oluşturmayı istedik.

Panelde, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı sunumu Osmaniye Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara, “Üniversite Öğrencilerinde Flört Şiddeti” başlıklı sunumu Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalından Dr. Sünbül Yalnızca Yıldırım, “Şiddete Yönelik Hukuki Süreçler” sunumunu Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nesibe Özeser Ünalan, “Görüşme Odaları Uygulaması” sunumunu ise Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun yaptı. 

Panel sonunda üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Dr. Öğretim Üyesi Hilal Kuşcu Karatepe ve Dr. Öğretim Üyesi Derya Kaya Şenol tarafından Osmaniye Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Merve Nur Kara, Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalından Dr. Sünbül Yalnızca Yıldırım, Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Nesibe Özeser Ünalan, Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun ve OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç’a günün anısına teşekkür belgesi ve çiçek takdimi gerçekleştirildi.


Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema