Ãœniversitemizde
Ekleme Tarihi :29.04.2024 15:09 Güncelleme Tarihi: 13.06.2024 00:00 Görüntüleme Sayısı :146
Üniversitemiz OMYO UlaÅŸtırma Hizmetleri Bölüm BaÅŸkanı ÖÄŸretim Görevlisi Dr. Emine TILMAZ ATÄ°K'in danışmanlığını yaptığı YaÅŸama DeÄŸer Katanlar Kulübü ile Ä°lahiyat Fakültesi'nde ArÅŸ.Gör.Åžeyma GEÇÄ°OÄžLU'nun danışmanlığını yaptığı DüÅŸünce ve Münazara Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Yunus Emre Bir Garip’’ baÅŸlıklı konferans, üniversitemizde gerçekleÅŸtirildi. OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp, dekanlar, MYO müdürleri ile çok sayıda akademisyen ve öÄŸrenci katıldı.

Konferansın açılış konuÅŸması, OKÜ YaÅŸama DeÄŸer Katanlar Kulübü Danışmanı ÖÄŸr. Gör. Dr. Emine Yılmaz Atik tarafından yapıldı. Atik, konuÅŸmasında ‘’Yunus Emre konulu konferansı düzenlemekteki amacımız, genç arkadaÅŸlarımızın hayatlarına bir nebze dahi olsa dokunabilmek ve onlarla baÄŸ kurabilmektir.’’ dedi. Açılış konuÅŸmasının ardından, öÄŸrencimiz tarafından okunan Yunus Emre’nin ‘’Gel Gör Beni AÅŸk Neyledi’’ adlı ÅŸiiri katılımcıların beÄŸenisini topladı.

Türk dili ve medeniyetinin temel taÅŸlarından biri olan Yunus Emre’nin öne çıkan yönleri, kiÅŸiliÄŸi, insanlık sevgisi, hoÅŸgörüsü ve eserlerinin ele alındığı konferansa, üniversitemiz ÖÄŸretim Görevlisi Dr. Fatma Aydın konuk konuÅŸmacı olarak katkı sundu. Aydın, yaptığı sunumda Yunus Emre’nin hayatından anekdotlar ve eserlerinden örnekler vererek detaylı bilgiler paylaÅŸtı.

KonuÅŸmanın devamında, ‘’Garip’’ kelimesinin anlamına deÄŸinen ve ilgi çekici sosyolojik çıkarımlarda bulunan ÖÄŸr. Gör. Dr. Fatma Aydın, ‘’KiÅŸi ait olduÄŸu ortamdan farklı bir ortama geçtiÄŸinde orası onun için gurbettir. Yani, ortamda sosyal kabul görüp sevgiyle kucaklanmamışsa o kiÅŸi içindeki ışığı ortaya çıkaramaz ve bu durumda, o kiÅŸi ‘Garip’tir. Yunus Emre de döneminin dili Farsça olmasına raÄŸmen ÅŸiirlerini Türkçe yazmış ve sayısız ÅŸairi etkilemiÅŸtir. O, kendisini ÅŸiirlerinde ‘DerviÅŸ Yunus’, ‘Dertli Yunus’, Aşık Yunus’, ‘Kul Yunus’, ‘Biçare Yunus’ ve ‘’Garip Yunus’’ olarak tarif eder.’’ ÅŸeklinde belirtti.

EtkinliÄŸe katkılarından dolayı ÖÄŸr. Gör. Dr. Fatma Aydın’a ve konferansın koordinasyonunu saÄŸlayan öÄŸrenci kulüplerimizin danışmanlığını yürüten ÖÄŸr. Gör. Dr. Emine Yılmaz Atik ile ArÅŸ. Gör. Åžeyma GeçioÄŸlu'na çiçek ve teÅŸekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoÄŸrafı ile sona erdi.

AKADEMÄ°K TAKVÄ°M
UYUM PROGRAMI
AKADEMİK GÖRÜŞME GÜN VE SAATLERİ
AKADEMÄ°K DANIÅžMANLAR
DERS PROGRAMI
DERS LÄ°STESÄ°
DERS İÇERİKLERİ
ÇİFT ANADAL (ÇAP)
YAN DAL
YATAY VE DİKEY GEÇİŞ
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ
ÖĞRENCİ KONSEYİ
ÖĞRENCİ KULÜPLERİ
ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ
MEZUN BİLGİ SİSTEMİ VE NEZUN GÖRÜŞLERİ
ÖN LİSANS
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ BLOGNA BİLGİ SİSTEMİ

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema