T.C.                                                                                              

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU

MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

MAKİNE PROGRAMI

Program Amacı

Bir Ülkenin gelişmesi yüksek katma değerli üretimden geçmektedir.  Ekonominin rekabet gücü, makine sanayiinin gelişmesiyle artar ve dışa bağımlılığı azaltır. Ülkede İstihdamı artırır, yaşam standartlarını yükseltir.  Makine İmalat sanayii, dünyadaki tüm gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ederek kendini dinamik tutmak mecburiyetindedir.                                                                                                                                    

Osmaniye Meslek Yüksekokulu Makine Programı, Dünya Bankası Projesi Kapsamında Kurulmuştur. Dersler; teorik ve uygulamalı bilgiler, alanında uzman öğretim elemanlarınca verilmektedir. Program, bu gayeye  hizmet eden gençlik yetiştirmektedir.                                                                                                                                   

Talaşlı İmalat ve Kaynak Uygulama Atölyesi, Bilgisayar, Malzeme ve Test Laboratuvarları aktif olarak kullanılmakta ve öğrenciye mümkün olduğunca en üst düzeyde destek sağlanmaktadır.                     Amacımız; Sektörün ihtiyaç duyduğu üretken, araştırmacı, özgüven sahibi, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden ve kendini sürekli yenileyen, yeterli teknik bilgilerle donatılmış nitelikli bireyler yetiştirmektir.

Makine Programından Mezun Olan Öğrencilerin Çalışabilecekleri Alanlar:

Makine teknikerleri fabrikalarda, Tasarım, Ürün Geliştirme, Üretim Planlama,  Ar-ge, Kalite Kontrol, Ölçme Muayene, Fabrika Bakım Onarım, Stok Kontrol, Teknik Satın Alama, Teknik Çizim, CNC Programlama, Kaynaklı imalat, Çelik Konstrüksiyon, Montaj-Demontaj, Her Türlü Talaşlı-Talaşsız İmalat birimlerinde başarılı ara yönetici olarak görev yapabilmektedir. Mezun Öğrencilerimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Makine Teknikeri kadrosunda istihdam edilebilmekte, dilediğinde kendi işyerlerini açarak bağımsız olarak ta çalıştırabilmektedir.

 

Önlisans Makine Mezunlarının DGS (Dikey Geçiş Sınavı) İle Geçiş Yapabildiği Lisans Bölümleri:

Görüntülenme Sayısı: 426